19.05.2020 | Strategi & ledelse
Globale gigantkoncerner i fælles bøn til verdens ledere: Glem ikke klimamålene
155 koncerner, der blandt andet tæller Carlsberg og Ørsted, er gået sammen om at opfordre verdens ledere til at huske klimamålene, når de langsomt genåbner deres lande.
Verdens ledere må ikke glemme klimamålene, når de sammen skal stable verdensøkonomien på benene igen efter krisen.
Læs også: Grønne investeringer gør det godt under corona
Derfor har 155 koncerner fra hele verden slået sig sammen for at sørge for, at politikerne holder fokus på en omstilling til grøn økonomi. Det skriver Fødevarewatch.
Carlsberg, Ørsted, Vestas, Novo Nordisk, Lundbeck og Pensiondanmark deltager i koncernsamarbejdet, og tilsammen har de 155 koncerner fem millioner ansatte.
Alle underskriverne har det til fælles, at de er en del af Science Based Targets iniative og denne organisations kampagne med navnet "Business Ambition for 1.5°C".
Hurtigt og bæredygtigt
Det er den kommende genåbning af verdens lande og G7-landenes topmøde i juni, der har fået virksomhederne til sammen at forfatte opfordringen til politikerne. Når verden skal genåbnes er det oplagt samtidig at sætte skub i den grønne omstilling.
"Verden skal stå sammen for at tackle den aktuelle sundhedskrise. Og når vi kommer ud af denne krise, skal vi koncentrere den økonomiske genopretning på aktiviteter, der er på linje med centrale prioriteter såsom bekæmpelse af klimaændringer samt en genaktivering af den økonomiske aktivitet og beskæftigelsen hurtigt og bæredygtigt", siger Ignacio Galán, der er administrerende direktør hos Iberdrola, der også er en del af sammenslutningen, i en pressemeddelelse.
Læs også: Miljøorganisationer: Kom i gang med den grønne økonomi
Samtidig understreger han, at det er nødvendigt at investere i bæredygtighed, hvis verden skal kunne håbe på et langsigtet økonomisk opsving.
- SMF
Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Første bilproducent tilslutter sig SteelZero-initiativet
SteelZero er et initiativ taget af Climate Group og ResponsibleSteel, som Volvo Cars nu tilslutter sig som den første bilproducent. Det er ikke Volvos første skridt i udviklingen af udvikle fossilfri stål, men initiativet skal sætte ekstra skub på arbejdet.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Medarbejder

CO2-reduktion forudsætter tusindvis af nye medarbejdere i industrien
En analyse fra Industriens Uddannelser viser, at der kommer massiv merefterspørgsel på faglærte og ufaglærte medarbejdere i industrien i takt med, at investeringer i grøn omstilling rulles ud.