19.05.2020  |  Strategi & ledelse

Globale gigantkoncerner i fælles bøn til verdens ledere: Glem ikke klimamålene

155 koncerner, der blandt andet tæller Carlsberg og Ørsted, er gået sammen om at opfordre verdens ledere til at huske klimamålene, når de langsomt genåbner deres lande.

Verdens ledere må ikke glemme klimamålene, når de sammen skal stable verdensøkonomien på benene igen efter krisen.

Læs også: Grønne investeringer gør det godt under corona

Derfor har 155 koncerner fra hele verden slået sig sammen for at sørge for, at politikerne holder fokus på en omstilling til grøn økonomi. Det skriver Fødevarewatch.

Carlsberg, Ørsted, Vestas, Novo Nordisk, Lundbeck og Pensiondanmark deltager i koncernsamarbejdet, og tilsammen har de 155 koncerner fem millioner ansatte.

Alle underskriverne har det til fælles, at de er en del af Science Based Targets iniative og denne organisations kampagne med navnet "Business Ambition for 1.5°C".

Hurtigt og bæredygtigt
Det er den kommende genåbning af verdens lande og G7-landenes topmøde i juni, der har fået virksomhederne til sammen at forfatte opfordringen til politikerne. Når verden skal genåbnes er det oplagt samtidig at sætte skub i den grønne omstilling.

"Verden skal stå sammen for at tackle den aktuelle sundhedskrise. Og når vi kommer ud af denne krise, skal vi koncentrere den økonomiske genopretning på aktiviteter, der er på linje med centrale prioriteter såsom bekæmpelse af klimaændringer samt en genaktivering af den økonomiske aktivitet og beskæftigelsen hurtigt og bæredygtigt", siger Ignacio Galán, der er administrerende direktør hos Iberdrola, der også er en del af sammenslutningen, i en pressemeddelelse.

Læs også: Miljøorganisationer: Kom i gang med den grønne økonomi

Samtidig understreger han, at det er nødvendigt at investere i bæredygtighed, hvis verden skal kunne håbe på et langsigtet økonomisk opsving.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere