18.05.2020  |  Samfund

Grønne investeringer gør det godt under corona

Selvom coronakrisen fortsat har greb i verden, foretages der massive investeringer i bæredygtige initativer. Det beretter Blackrock-chef.

Milliarder af kroner er tilsyneladende skudt ind i bæredygtige investeringer - på trods af at coronakrisen har resulteret i massive økonomiske tab for borgere, virksomheder og samfund. Det oplyser Børsen. 

Sådan lyder det i hvert fald ifølge tal fra investoren og kapitalforvalteren Blackrock. I første kvartal blev 40,5 milliarder dollar investeret i bæredygtige fonde og børsnoterede investeringsfonde. Det er en øgning på 41 procent sammenlignet med samme periode sidste år. 

Læs også: MP Pension bandlyser sikkerhedsfirma for fremtidige investeringer

Tendensen har ifølge Christian Hyldahl, en af cheferne for Blackrock i Europa, to forklaringer. Den ene er, at flere investorer omlægger til en mere bæredygtig portefølje, mens den anden baserer sig på, at ESG-faktorer reelt spiller en central rolle for investorerne. 

Massiv grøn interesse
Samtidig påpeger Christian Hyldedal, at selvom oliepriserne faldt markant i første kvartal, hvilket havde store konsekvenser for energisektoren, underminerer dette ikke styrken i bæredygtige investeringer og tiltag. 

“Selv når vi filtrerer for olieprisens effekter, er det stadig en tydelig tendens – jo højere en virksomhed scorer på ESG, jo bedre afkast”, siger han til Børsen.

Økonomisk set kunne franske AXA Investment Management i april komme til samme konklusion. En analyse viste, hvordan man ville få et markant højere afkast på aktier og obligationer, hvis man havde investeret i ESG-fokuserede virksomheder sammenlignet med dem, der scorede lavest på ESG-skalaen. 

Læs også: BlackRock-chef: Klimaforandringerne vil omdanne finansverdenen

Som følge af coronakrisen understreger chefen endvidere, at klimateamet for alvor er blevet relevant, da det er gået op for folk, hvordan en grøn omstilling er nødvendig.

Dette kan Nykredit endvidere bekræfte overfor Børsen.

Chef for ESG, Søren Larsen, oplyser, at der en betydelig interesse i bæredygtige investeringer - både fra erhvervslivet og private. Ved Nykredit Svanemærkede Bæredygtige Aktier, sås der en strøm på godt 1060 millioner kroner i første kvartal. i 2019 var den på 641 millioner kroner, altså en stigning på 65 procent. 

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere