03.05.2020  |  Samfund

Salling Group takker nej til hjælpepakker

På trods af en nedgang i omsætningen har Salling Group valgt ikke at modtage hjælp fra staten. Andre har mere brug for det, mener koncernen.

Salling Group, der blandt andet ejer Netto, Føtex og Bilka, har valgt at takke nej til regeringens støttepakker – på trods af, at dagligvarekoncernen har måtte hjemsende 1.900 medarbejdere.

Læs også: Coop vil støtte danske fødevareproducenter i ny genstartsplan

Det skriver Berlingske.

Koncernen mener nemlig, at der er andre, der har mere brug for pengene end dem.

”Vi har mulighed for at få store tocifrede millionbeløb fra hjælpepakkerne, men vi siger pænt nej tak. Selv om vi i nogle dele af forretningen taber store millionbeløb, er vi begunstiget af, at vi sælger flere dagligvarer, end vi plejer”, siger Salling Groups administrerende direktør, Per Bank, til Berlingske.

Dagligvaresalg stiger
Salling Group kommer til at miste omsætning i 2020, men vil stadig ende med at have et overskud på flere milliarder kroner.

De har nemlig, efter nedlukningen af Danmark, solgt flere dagligvarer end normalt – i supermarkedskæderne er salget ti procent højere end normalt.

Læs også: Coronakrisen sætter virksomheders omdømme på spil

Til gengæld er Salling Group også indehavere af BR-butikker og stormagasiner. Her er salget faldet med 50 procent, hvilket betyder, at Salling Group samlet set kommer til at miste omsætning under krisen.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere