Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

Hvordan sikrer vi et mere ansvarligt fødevaresystem i fremtiden? Og hvordan kan vi støtte dansk fødevareproduktion og de innovative virksomheder, der kan være med til at forme fremtidens tallerken?

Foto: Mavens Hule 2024

De spørgsmål er helt centrale for konkurrencen Mavens Hule, hvor grønne fødevareiværksættere kan ansøge om at få lov til at pitche sine innovative grønne fødevareprodukter foran et panel af eksperter inden for ESG, indkøb, fødevarer og gastronomi. 

Det er Compass Group Danmark i samarbejde med fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice, som står bag konkurrencen, der skal ses som en proaktiv indsats for at fremme grønne fødevarer med høj gastronomisk kvalitet og bæredygtig profil.

"Vi vil gerne tættere på potentielle leverandører, som i fremtiden kan sikre os en mere ansvarlig spiseoplevelse. Med innovationskonkurrencen Mavens Hule sætter vi innovation, gastronomi og ESG højt på dagsordenen. Vi ser det som en investering i fremtiden og et sted, hvor innovation og ansvarlighed går hånd i hånd," siger Anne-Sofie Hattesen, Head of ESG hos Compass Group.

Det rette produkt kan testes på tallerkener
Konkurrencen er en unik mulighed for at få feedback fra brancheeksperter, og vinderen får et enestående skræddersyet udviklingsforløb, hvor der med det rette produkt er mulighed for test på tallerknerne i udvalgte kantiner, og for i fremtiden at levere til Compass Groups kantiner via Dagrofa Foodservices leverandørportefølje.

Ulrik Nielsen, som er Head of Food Excellence hos Compass Group, og en del af årets dommerpanel, sætter ord på, hvordan Compass Group kan bidrage med viden indenfor det gastronomiske:

”Vi serverer hver dag 100.000 måltider, og vi ved, hvad vores gæster efterspørger, og hvilken rejse de er på. Derfor kan vi være med til understøtte med idéer eller opskrifter til produktet eller at videreudvikle produktet, så det bliver endnu skarpere tilpasset fremtidens tallerken”.

Dagrofa Foodservice, som er fødevareleverandør til Compass Group, står også klar til at give den vindende iværksætter en hjælpende hånd:

”Vi kommer til at allokere rigtig mange ressourcer på at være en vigtig sparringspartner for vinderne ift., hvordan de bedst muligt erobrer foodservicemarkedet og udvikler madscenen sammen med os. Vores distributionskanaler bliver stillet til rådighed, og vi kommer til at gå i direkte dialog om, hvilket værktøjer vi skal tage i brug for at få tilpasset produkt og koncepter, så det bedst muligt matcher vores kunders behov. fortæller Nabil Habhabi, som er markedschef hos Dagrofa Foodservice og en del af dommerpanelet i Mavens Hule.

Sidste års vinder er nu i sortiment
I 2024 blev Contempehrary vinderen af Mavens Hule. Deres innovative produkt Tempeh imponerede dommerpanelet med dets kvalitet, unikke idé og potentiale i foodservicesektoren.

I dag kan en række af deres produkter bestilles til Compass Groups kantiner via Dagrofa Foodservice. 

Mavens Hule 2025: Grøn innovation på Gastro Scenen
Den 8. maj 2025 danner Gastro Scenen i Agro Food Park, Aarhus rammen om årets konkurrence. Det sker til fødevareeventet Food, Trends & Sustainability. 

Dommerpanelet 2025

Deltagerne vil blive bedømt af et stærkt panel bestående af:

  • Anne Ruberg, Indkøbsdirektør, Compass Group
  • Nabil Habhabi, Markedschef, Dagrofa Foodservice
  • Anne-Sofie Hattesen, Head of ESG, Compass Group
  • Ulrik Nielsen, Head of Food Excellence, Compass Group
  • Bjarke Jeppesen, Årets Kok 2024, Landsholdskok og køkkenchef, Treetop

Panelet vil blandt andet vurdere produktet ud fra smagen (grundsmage, dufte og tekstur), bæredygtighed og ESG, anvendelsesmuligheder, skalerbarhed og den gode ide. 

Vil du være med?
Mavens Hule er for iværksættere med en stærk, grøn idé og ambitionen om at gøre en forskel i foodservicesektoren. Ansøgningen er åben, og fristen for tilmelding er den 16. marts 2025. Læs mere og tilmeld dig her: compass-group.dk/mavens-hule

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

25.11.2024Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass Group styrker ESG-teamet med ny Suistainability Change Manager

05.11.2024Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass Group bliver medlem af ONE\THIRD: Sammen om en grønnere værdikæde

13.09.2023Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Slut med oksekød i kantinen på flere uddannelsesinstitutioner

01.06.2023Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mad, bæredygtighed og sundhed står højt på ønskelisten hos generation z, når de vælger arbejdsplads

23.01.2023Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass group Danmark har opnået Svanemærke-certificering på hele rengøringsservicen