Slut med oksekød i kantinen på flere uddannelsesinstitutioner

I samarbejde med serviceleverandøren Compass Group har en række uddannelsesins9tu9oner valgt at droppe al servering af oksekød, der har en 10 gange højere klimabelastning end fx gris og kylling.

Fra årets studiestart har flere uddannelsesins0tu0oner valgt at tage et markant skridt for at reducere deres
CO2-udslip ved at droppe oksekød permanent. Det drejer sig om Søndre Campus på Københavns
Universitet, Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Professionshøjskole, Roskilde Fes0val Højskole, SOSU Esbjerg og Randers Social- og Sundhedsskole.
 
På uddannelsesområdet er Compass Group 0l stede med en række kan0ner og caféer under konceptet Food & Co og i følge markedschef for uddannelsesområdet, Esben Luplau, så viser erfaringerne, at man som serviceleverandør på kan0neområdet uproblema0sk kan erstaQe oksekød med andre kødprodukter og vegetariske reQer, uden det sænker hverken kvaliteten af udbuddet eller 0lfredsheden blandt gæsterne.
 
”Vi har som Danmarks største kan0neoperatør inden for uddannelsesområdet en selvskreven mulighed for at være med 0l at præge en mere bæredyg0g udvikling. I Food & Co har vi allerede gennem en årrække arbejdet fokuseret på at skære ned i vores indkøb af de særligt klimabelastede varer, så vi er meget posi0ve overfor, at vi nu ser endnu flere af vores kunder tage en konsekvent beslutning om afskaffelse af oksekød permanent,” siger Esben Luplau.

Opbakning fra de studerende
På Københavns Universitet – Søndre Campus har man ikke serveret oksekød siden 2020. Det er sket som et forsøg under navnet ’Koen på ferie’. Og fakultetsdirektør Kris0an Boye ser ingen grund 0l at genoptage den servering.
 
”Jeg erindrer ikke én eneste indvending fra hverken de studerende eller ansaQe imod, at vi sammen med Compass Group stoppede med oksekød for nu tre år siden,” siger Kris0an Boye.

Beslutningen om at [erne oksekød 0lbage i 2020 var et ønske om at satse mere på det plantebaserede køkken, hvorfor der skulle spares andre steder. Det blev oksekødet, som det dyrere kødprodukt, og som sam0digt har den største klimabelastning, der måQe forlade tallerknerne på Søndre Campus.  

Også på Københavns Professionshøjskole (KP) ser afskaffelsen af oksekødet som en naturlig udvikling:

”Vi har stort fokus på den grønne oms0lling. Både direkte på vores uddannelser, hvor f.eks. vores lærer- og pædagogstuderende har en vig0g rolle i at danne og uddanne frem0dens genera0oner. Men også her på campus, hvor flere og flere grønne løsninger skyder op. Derfor er det en helt naturlig udvikling, at vi har udfaset oksekød i vores kan0ner med opbakning fra både studerende og undervisere”, siger ressourcedirektør på KP Søren Erichsen.

Betydning på samfundsplan
Danskernes samlede forbrug af oksekød er stort, og hele 55 pct. af vores samlede drivhusgasudledning fra fødevarer kommer fra oksekød. Det fremgår bl.a. af en ny rapport fra Concito, Danmarks Grønne Tænketank.

13.09.2023Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Slut med oksekød i kantinen på flere uddannelsesinstitutioner

01.06.2023Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mad, bæredygtighed og sundhed står højt på ønskelisten hos generation z, når de vælger arbejdsplads

23.01.2023Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Compass group Danmark har opnået Svanemærke-certificering på hele rengøringsservicen

13.09.2022Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Madglæden spillede op i køkkenet på Roskilde

31.01.2022Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Rejsen til et bæredygtigt køkken

22.01.2021Compass Group Danmark A/S

Sponseret

COVID-19 har givet kantinen et løft og gjort den mere bæredygtig