01.06.2023  |  Klima, miljø og energi

Mad, bæredygtighed og sundhed står højt på ønskelisten hos generation z, når de vælger arbejdsplads

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ny undersøgelse fra Compass Group og markedsanalysebureauet Mintel, viser, at generation Z (1996 -2010) er dem, der stiller størst krav til sundhed, trivsel og bæredygtighed på arbejdspladsen. De er villige til at finde en anden virksomhed, hvis deres behov ikke bliver opfyldt. I 2025 vil generation Z udgøre 27% af den globale arbejdsstyrke (World Economic Forum).

Undersøgelsen er baseret på data fra 35.000 medarbejdere fra 26 lande og giver indsigt i holdninger til mad, sundhed og bæredygtighed på arbejdspladsen, og hvordan vi kan tiltrække og fastholde medarbejdere.

Kantine afgørende for valg af arbejdsgiver
På tværs af alle aldersgrupper er fleksible arbejdstider vurderet som det vigtigste medarbejdergode udover lønnen, efterfulgt af sygeforsikring og kantine. I Danmark viser undersøgelsen, at 63 % af generation Z mener, at en kantine på arbejdspladsen er med til, at de vælger en arbejdsgiver til.

Martin Pinstrup, Commercial Director, Compass Group Danmark, fortæller:
”Generation Z og Millennials står til snart at udgøre en meget stor andel af den globale arbejdsstyrke. Det betyder, at deres indflydelse på arbejdspladsen også vil stige. Generation Z lægger vægt på at arbejde hos en virksomhed, der afspejler deres egne værdier om bæredygtighed og sund livsstil, og hvor der er fokus på et godt arbejdsmiljø. Undersøgelsen slår fast, at generation Z lægger stor vægt på, at der er en personalerestaurant med sunde og bæredygtige måltider til at understøtte deres livsstil. Værdifulde indsigter, når vi fremover vil stå stærkt i kampen om at tiltrække nye generationer af talentfulde medarbejdere sammen med vores kunder.”

Generation Z driver en kødfri revolution
Alle aldersgrupper i undersøgelsen forventer desuden, at det madtilbud, de har på deres arbejdsplads, understøtter en sund livsstil baseret på muligheden for at træffe sunde valg af mad og drikkevarer. Hos Generation Z er det hele 72%.
Samtidig viser undersøgelsen, at det er de yngre generationer, der driver en kød-fri revolution på arbejdspladsen med 57 % af generation Z som fortaler for flere plantebaserede valgmuligheder sammenlignet med blot 28 % hos Generation X og 23 % hos baby boomers.

Om undersøgelsen
Compass Groups Global Eating at Work Survey 2023 er en af de største undersøgelser på tværs af generationer af sin art, der analyserer data fra 35.000 globale arbejdere på tværs af 26 lande om deres præferencer på arbejdspladsen, herunder holdninger til spisning på arbejdspladsen, bæredygtighed, digitale vaner, sundhed og mentalt velvære. I Danmark har godt 1800 deltaget i undersøgelsen.

Øvrige highlights
• I Danmark viser undersøgelsen, at 63 % af generation Z mener, at en kantine på arbejdspladsen er medvirkende til, at de vælger en potentiel arbejdsgiver til.
• Globalt viser undersøgelsen, at 71% af medarbejdere mener, at virksomheder har et ansvar for proaktivt at fremme bæredygtighed
• 74% af de medarbejdere som har en kantine på deres arbejde, omtaler deres arbejdsplads mere positivt uden for arbejdspladsen sammenlignet med 66 % for de medarbejdere, der ikke har en kantine på arbejdspladsen.

Overblik over generationer:
• Generation Z – 1996-2010
• Millennials – 1981-1995
• Generation X – 1966-1980
• Baby Boomers – 1946-1965

Mere fra Compass Group Danmark A/S

Compass Group Danmark A/S

https://compass-group.dk/

Compass Group Danmark er markedsledende leverandør af facility management services, catering og rengøring til en bred vifte af virksomheder i mange forskellige brancher. Vi arbejder i dag under disse brands: Food & Co, Eurest, Eurest Services, Chartwells og ESS. Vi er også en del af Compass Group PLC, en global servicevirksomhed, som har mere end 500.000 ansatte i over 50 f…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere