29.04.2020  |  Klima, miljø og energi

FSC Danmark forventer vækst under coronakrisen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det kan lyde mærkeligt, for selvom corona på den korte bane vil komme til at koste på bundlinjen, så har det endnu ikke fået den store negative effekt på medlemmers engagementet i FSC og FSC Danmark – faktisk tvært imod.

I øjeblikket oplever FSC Danmark både medlemstilvækst og endnu større ambitioner på bæredygtighedsområdet. Søren Dürr Grue, Direktør i FSC Danmark, giver her sit bud på hvorfor.

Telefonerne ringer det meste af dagen hos FSC Danmarks medarbejdere og kalenderen er booket godt op med møder online – både dem, som handler om rådgivning, og dem, der handler om nye projekter på tegnebrættet. Der har været medlemstilvækst siden starten på udbredelsen af corona, og selvom perioden på mange måder byder på økonomiske udfordringer, har det samtidig vist sig at blive en produktiv tid med fokus på fremtiden og rum til større ambitioner. 

Minder fra finanskrisen – men med nyt fokus
På mange måder har starten på coronakrisen bragt minder frem om dengang finanskrisen ramte, siger direktør i FSC Danmark, Søren Dürr Grue. Men i modsætning til finanskrisens produktnære fokus, så oplever man hos FSC Danmark, at de grønne ambitioner rækker langt videre og har ændret form. Søren Dürr Grue uddyber:

”Alt tyder lige nu på, at vi vil se denne krise opføre sig, som sidst vi have en økonomisk lavkonjunktur – nemlig med et kraftigt fokus på bæredygtighed. Det der er anderledes denne gang i forhold til 2007-2009 er, at dengang handlede det for mange om at få et bæredygtigt produkt i sortimentet, som kunne tilbydes de særligt interesserede og ellers indgå i virksomhedernes kommunikation om deres CSR. Men verden har rykket sig siden dengang”, siger Søren Dürr Grue og fortsætter:

”Det vi oplever nu er, at bæredygtighed rækker langt dybere og bredere ind i organisationerne. Med dybere forstås, at det ikke handler om et enkelt produkt, der kan leveres på ordre, men om at hele sortimenter eller ganske enkelt alt træ og papir i en virksomhed kun tilbydes i en FSC-certificeret udgave. Med bredden forstås, at bæredygtighed i stigende grad bliver forankret dybt i ledelse og bestyrelser. Det oplever vi i den måde, vores organisation tages med ind, hvor de store strategiske beslutninger tages og de langsigtede mål skal skabes. Man vil gerne høre fra os som organisation, og man vil især gerne have inspiration til, hvordan man kan blive bedre, og hvordan man kan tage de næste skridt på bæredygtighedsrejsen. En del af den udvikling betyder også, at certificering er et af mange vigtige tiltag i virksomhedernes bestræbelser på at blive mere bæredygtige. Vi er ved at bevæge os fra ”do less bad” til ”do good” slutter Søren Dürr Grue.

Invitation: Bliv skarpere på din virksomheds bæredygtighedsrejse med FSC

Torsdag d. 17. september afholder FSC Danmark sin årsdag. Her kan du, ud over at komme med FSC Danmark i skoven, høre oplæg med perspektiv, som disse tre: 

”Hvordan løfter man ansvarligheden fra produktcertificering op på virksomhedsniveau?”  Ved FSC og B-Corp med udgangspunkt i Skagerak Danmark og deres bæredygtighedsrejse. 

”Inspiration til din organisations bæredygtighedsrejse. Hvordan får du din organisation med?” Med indspark til hvordan din organisation kan benchmarke sit bæredygtighedsarbejde og fortsætte den grønne omstilling.

Læs mere og tilmeld dig her

Tirsdag d. 12. maj afholder FSC Danmark desuden virtuel generalforsamling. Her kan du bl.a. høre et oplæg
"Ansvarlige virksomheder klarer sig bedst i kriser" fra Flemming Møldrup - Kreativ Direktør i Grizzly, forfatter og livsstilsekspert – under titlen "Ansvarlige virksomheder klarer sig bedst i kriser".

Læs mere og tilmeld dig her

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Mere fra FSC® Danmark

FSC® Danmark

https://dk.fsc.org

  • info@fsc.dk
  • 88709518
  • Ryesgade 9, 2. tv, 8000 Aarhus C - (FSC® F000208)

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysningsarbejde.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere