10.06.2022  |  Strategi & ledelse

FSC giver 10 anbefalinger til at forbedre EU-initiativ for skovrydningsfrie produkter

Indhold fra partner Hvad er dette?

EU har foreslået en regulering, der skal minimere europæiske landes bidrag til skovrydning. FSC deler nu 10 forslag til at forbedre reguleringen. Det nye EU-initiativ skal sikre, at produkter på det europæiske marked, ikke bidrager til global skovrydning og skovforringelse. Ifølge FSC kan lovforslaget forbedres på en række punkter.

FSC har bekæmpet skovrydning siden sin start i 1994. Skovrydning er ikke tilladt i FSC-certificerede skove. Som en multi-stakeholder-platform har FSC arbejdet med forskellige aktører, lige fra NGO'er til progressive virksomheder, for at sikre, at EU’s lovforslag inkluderer obligatorisk “due diligence”, suppleret med troværdige frivillige bæredygtighedsstandarder.

De nye regler forventes at reducere udledningen af drivhusgasser og tabet af biodiversitet – i overensstemmelse med EU's Green Deal-målsætninger. Som medlem af EU-platformen for beskyttelse og genopretning af verdens skove og som nøgleinteressent i sagen, har FSC delt sin holdning og 10 forslag til at forbedre EU-reglerne for skovrydningsfrie produkter. Læs overskrifterne til de 10 forslag her og se en uddybning i PDF'en nederst på siden:

 1. FSC støtter kampen mod afskovning og skovnedbrydning.
 2. Specificering af de foreslåede definitioner ved at tilpasse dem til Ansvarlighedsrammen (accountability framework...).
 3. Udvidelse af listen over varer til alle træprodukter og gummi.
 4. Udvidelse af reguleringens anvendelsesområde til andre økosystemer.
 5. Styrkelse af due diligence.
 6. Anvendelse af frivillige bæredygtighedsstandarder, der opfylder strenge troværdighedskriterier som en del af risikovurderings- og risikoreduktionsfasen.
 7. Forstærk beskyttelsen af oprindelige folk.
 8. Understøttelse af sporbarhedskrav og styrkelse af smallholders.
 9. Forstærk samarbejde og partnerskaber med producentlande.
 10. Inkluder skovrydningsfrie kriterier i EU's obligatoriske Green Public Procurement

For spørgsmål vedrørende FSC's holdning, kontakt venligst FSC's EU Affairs Manager, Matteo Mascolo på: m.mascolo@fsc.org.

EU-forslaget er en del af en bredere handlingsplan, der skal stoppe skovrydning og skovforringelse. En handlingsplan, som første gang blev skitseret i 2019 i en meddelelse fra Kommissionen om optrapning af EU's indsats for at beskytte og genoprette verdens skove.

Mere fra FSC® Danmark

FSC® Danmark

https://dk.fsc.org

 • info@fsc.dk
 • 88709518
 • Ryesgade 9, 2. tv, 8000 Aarhus C - (FSC® F000208)

FSC Danmark er det danske kontor for FSC-mærket - mærknings- og certificeringsordningen til træ og papir fra bæredygtige skove og ansvarlige kilder. I FSC Danmark arbejder vi med at fremme kendskabet til og brugen af FSC-mærket gennem kampagner, rådgivning, politisk arbejde og oplysningsarbejde.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere