Skovrydning

Klima, miljø og energi

Ny EU-forordning: Virksomheder skal bevise, at deres varer ikke er skyld i skovrydning

Det skal være slut med kaffe, kakao og træ, der har været årsag til rydning eller forringelse af skov. Et nyt tiltag gør nemlig, at virksomheder skal bevise, at deres produktion ikke medvirker skovrydning. Et vigtigt skridt i kampen mod global skovrydning, siger miljøministeren.

Supply chain

Næsten halvdelen af Forest 500-aktører har ikke fastlagt en eneste skovrydningspolitik

40 procent af virksomheder og formueforvaltere, der gennem forsyningskædeaktiviteter og investeringer er i størst risiko for at deltage i skovrydning, mangler stadig at implementere politikker på området. Det viser den seneste Forest 500-opgørelse.

Klima, miljø og energi

Nye EU-klimapakker rammer flysektor og beskytter skov

Ministerrådet og EU-Parlamentet er blevet enige om foreløbige aftaler for CO2-kvoter i flybranchen og en ny lov, der skal forhindre lande i at importere varer, der er dyrket i ulovligt afskovede områder.

Strategi & ledelse

FSC giver 10 anbefalinger til at forbedre EU-initiativ for skovrydningsfrie produkter

EU har foreslået en regulering, der skal minimere europæiske landes bidrag til skovrydning. FSC deler nu 10 forslag til at forbedre reguleringen. Det nye EU-initiativ skal sikre, at produkter på det europæiske marked, ikke bidrager til global skovrydning og skovforringelse. Ifølge FSC kan lovforslaget forbedres på en række punkter.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere