13.12.2022  |  Klima, miljø og energi

Nye EU-klimapakker rammer flysektor og beskytter skov

Ministerrådet og EU-Parlamentet er blevet enige om foreløbige aftaler for CO2-kvoter i flybranchen og en ny lov, der skal forhindre lande i at importere varer, der er dyrket i ulovligt afskovede områder.

Der er fart på beslutningerne i EU’s Parlament og Ministerrådet disse dage. Parterne har nemlig udarbejdet foreløbige aftaler, der skal få flybranchen til at udlede mindre CO2 og sørge for, at verdens skove er bedre beskyttet mod ulovlig rydning.

Det skriver Klimamonitor.

I aftalen for flysektoren indfører EU-Parlamentet og Ministerrådet CO2-kvoter på blandt andet europæisk indenrigsflyvning og afgange til Storbritannien og Schweiz.

Læs også: Måling: Danskerne er åbne overfor højere flyafgifter

Flyafgange ud af EU vil ikke blive mødt med lige så stramme krav, men vil i stedet være omfattet af det globale system CORSIE, som International Civil Aviation Organization håndterer.

Og for aftalen med verdens skove er parterne blevet enige om nye regler for beskyttelse. Det omhandler blandt andet, at importører skal sikre sig, at produkter ikke har medvirket til ulovlig skovrydning.

Det gælder produkter som palmeolie, oksekød, tømmer, kaffe, kakao, gummi og soja samt produkter, som indeholder råvarerne. Det kan eksempelvis være chokolade, møbler og kosmetik.

Her skal importørerne konkret kunne bevise og forklare, hvilket areal deres vare er produceret i.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere