29.11.2022  |  Klima, miljø og energi

Måling: Danskerne er åbne overfor højere flyafgifter

Flere danskere vil ikke give afkald på flyveture til udlandet. Til gengæld mener de, at rejserne skal komme med en højere flyafgift, som kan lette rejsernes klimapåvirkning, viser ny Megafon-måling.

I danskernes øjne kan flyveture til rejsedestinationer i udlandet godt være ledsaget af højere flyafgifter.

I en ny måling fra Megafon svarer 56 procent af de i alt 1166 respondenter nemlig, at den nuværende, foreslåede flyafgift på 13 kroner burde sættes højere.

Det skriver TV 2.

Læs også: Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof

I målingen svarer 55 procent, at de er overvejende enige eller helt enige i, at flyafgiften godt kan hæves til 250 kroner per rejse.

Og ifølge rejseekspert hos Forbrugerrådet Tænk Vibeke Myrtue Jensen kan det være et tegn på, at danskerne gerne vil bakke op om tiltag, der kommer klimaet og den grønne omstilling til gode.

Tilbageholden vilje
Hun påpeger dog samtidig, at villigheden ikke er lig med reel adfærdsændring.

Læs også: Undersøgelse: Danskerne tror ikke på flybranchens grønne omstilling

En anden undersøgelse fra Megafon viser da også, at 60 procent af danskerne ikke mener, at den stigende inflation vil have effekt på deres rejselyst.

Og det kan ifølge rejseeksperten vise, at danskerne har en vilje til at støtte op om klimatiltag og have bedre samvittighed, når det gælder forbrug.

Men de har samtidig en begrænset vilje til at ændre adfærd og give afkald på gode som flyrejser.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere