26.01.2021  |  Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof

Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.

For få dage siden meddelte den amerikanske flyproducent Boeing, at ved slutningen af 20'erne vil de begynde at levere kommercielle fly, som er i stand til at flyve på 100 procent biobrændstof baseret på f.eks. affaldsproukter fra fødevareproduktion eller andre råmateriale og CO2-fangst. 

Opfyldelsen af målet kræver, at der udvikles jet-systemer, at kravene til blandingsforhold i brændstof revideres, og at de nye brændsler bliver sikkerhedsgodkendt i forhold til globale satndarder. Det arbejde vil også komme hele flyindstrien til gode. 

Boeings første mål er at kortlægge, hvilke ændringer der kræves for at dets nuværende og fremtidige kommercielle fly kan flyve med 100 procent bæredygtige brændstoffer. Næste led bliver at samarbejde med tilsynsmyndigheder og hele branchen om at komme derhen. .

Læs også: Maersk kigger ind i alternative brændsler som måske kan findes i bioaffald fra risplanten

Boeing bidrager på denne måde til at flysektoren kan nå sin internationale brancheorganisation, IATAs, mål om at reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.

”Bæredygtige brændstoffer udgør i øjeblikket en lille del af de samlede brændstoffer i flysektoren. Vi lægger vægt på bæredygtige brændstoffer, fordi vi mener, at dette er den mest realistiske måde at nå vores ambitioner på”, siger Boeing-direktør for bæredygtighed, Sean Newsum.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere