CO2-kvoter

Klima, miljø og energi

EU-Parlamentet stemmer stor klimapakke igennem

I en ny klimapakke fra EU-Parlamentet skal gratis CO2-kvoter udfases, og i stedet skal der indføres en klimatold for import af varer som gødning og jern. Aftalen er afgørende for, at EU når sin klimamålsætning, mener dansk EU-parlamentariker, mens Enhedslisten gerne så endnu højere ambitioner.

Klima, miljø og energi

Lidl vil være CO2-neutral i 2020

Dagligvarekæden Lidl har, som den første på det danske marked, sat sig en målsætning om at neutralisere hele sin udledning af CO2 fra kædens forbrug af energi og egne aktiviteter i 2020. ”Vi har en forpligtigelse til at drive en ansvarlig forretning på alle områder – også på klimaområdet”, lyder det.

Klima, miljø og energi

Palsgaard er blevet CO2-neutrale før tid

Emulgatorfirmaet Palsgaard har allerede nu opnået sit mål om en CO2-neutral produktion. Det sidste stykke er opnået ved, at virksomheden har købt CO2-kvoter, der dækker for en fabrik i Malaysias fortsatte brug af diesel.

Klima, miljø og energi

EU klar til at hæve priserne på CO2-udslip

Europa-Parlamentet vedtog i går at mindske antallet af CO2-kvoter og dermed gøre det dyrere for unionens medlemslande at udlede drivhusgasser. Et stærkt signal, siger klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere