01.04.2020  |  Samfund

Novo Nordisk klar til at hjælpe med testning af COVID19

Rigshospitalet og Novo Nordisk har netop indgået samarbejde i at teste for coronavirus i Novo Nordisks laboratorier.

Torsdag sidste uge kunne Region Hovedstaden melde ud, at man er klar til dagligt at teste 2.500 individer for COVID-19. 

”Når vi tør skrue op for test, er det jo fordi vi nu ser mere positivt på forsyningen af tests fremadrettet, blandt andet fordi vi har et godt samarbejde med universiteterne og private. Jeg er meget stolt over, at det på mindre end en uge er lykkedes for Rigshospitalet at få et samarbejde med Novo Nordisk på benene. Det kommer til at gøre en stor forskel i bekæmpelsen af COVID19”, siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

Læs også: Novo Nordisks ledelse savner politisk handling

Det er vicedirektør på Rigshospitalet Per Jørgensen, der står bag aftalen. Han understreger, at podprøverne sikres, så der ikke bliver sendt personoplysninger uden for hospitalet. 

”Testene bliver registeret på Rigshospitalet, og derefter bliver de inaktiveret, så de ikke udgør en smitterisiko, og inden de sendes til Novo Nordisk laboratorium, bliver prøverne anonymiseret”.

Novo Nordisk arbejder desuden sammen med en række eksterne leverandører med henblik på at øge kapaciteten af testmaterialer så hurtigt som muligt. 

Læs også: Novo Nordisk når 100 procent VE i 2020 og lancerer cirkulær miljøstrategi

”Testene udføres efter samme metode som på Rigshospitalet, men testmaskiner og kits er fra andre leverandører end på hospitalerne i Danmark, så det ikke er det samme udstyr, der bruges. Ellers ville vi jo være lige vidt,” siger Per Jørgensen.

Alle analyser udføres af laboranter ansat på Novo Nordisk, og som frivilligt har meldt sig. Her arbejdes der på at kunne køre med maksimal kapacitet i to-holdsskift, hvor de første tests bliver gennemført på lørdag.

- HCL

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere