06.04.2020  |  Samfund

TrygFonden afsætter 50 mio. kr. til sårbare og udsatte under coronakrisen

Store grupper i samfundet er i denne tid under pres. Både de mest udsatte og sårbare, men også mennesker, der pludselig får vendt deres liv på hovedet. TrygFonden afsætter nu 50 mio. kr. i akut hjælp til netop disse målgrupper.

Under coronakrisen har en stor gruppe af sårbare og udsatte – både på og uden for arbejdsmarkedet – ikke mulighed for at få tilstrækkelig hjælp eller være en del af vigtige fællesskaber.

Læs også: Coronakrisen sætter virksomheders omdømme på spil

Udfordringerne rammer også grupper, som ikke normalt betegnes som udsatte, men som i øjeblikket oplever særlige bekymringer, for eksempel i forbindelse med kronisk sygdom, ensomhed, social isolation eller mentale udfordringer.

Disse grupper har TrygFonden nu afsat 50 millioner kroner til at hjælpe - fordelt på to puljer på henholdsvis 30 og 20 millioner kroner.

Der skal rykkes hurtigt
De20 millioner kroner er øremærket virksomheder, der har socialt ansvar som et bærende element i deres forretningsmodel.

Puljen etableres i samarbejde med Den Sociale Kapitalfond og består i, at TrygFonden garanterer for lån i virksomhedens sædvanlige pengeinstitut. Der arbejdes i øjeblikket på den konkrete udmøntning af ordningen.

"Det er nu og her, der er brug for hjælp. Derfor forventer vi også at kunne give svar på ansøgninger inden for få dage. Usikkerheden, uvisheden og ikke mindst det manglende sociale liv rammer nogle grupper særdeles hårdt. Det kan landets mange organisationer og mindre lokale foreninger gøre noget ved. Vi håber derfor, de vil gøre brug af akutpuljen, så vi sammen kan få midlerne hurtigt ud at leve til gavn for de mest udsatte", siger Rie Odsbjerg Werner, direktør for TrygFonden.

Læs også: Novo Nordisk klar til at hjælpe med testning af COVID19

Derudover etableres den sociale akutpulje på 30 millioner kroner, der kan ansøges af de organisationer, foreninger og andre aktører, der kæmper for at hjælpe dem, der er særligt hårdt ramt.

"Med akutpuljen ønsker vi at støtte indsatser, der gavner de mange i hele landet og de mindre grupper i lokalsamfundene. Vi håber, at vi på den måde kan være med til at bidrage til trygheden, og at vi i Danmark står sammen og fastholder vores vigtige fællesskaber og omsorg for dem, der har mest behov", siger Ida Sofie Jensen, formand for TrygFonden.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere