18.03.2020  |  Klima, miljø og energi

Coronavirus sænker CO2-udledninger, men skader klimaet på længere sigt

Analyser viser, at coronavirus reducerer klimaskadelige udledninger i hele verden. Til gengæld må vigtige, internationale topmøder til klimaets fordel aflyses eller udskydes.

Gader og stræder over hele verden står tomme som resultat af den hastige spredning af coronavirus. Derfor falder CO2-udledningen i disse dage markant. Det skriver globalnyt.dk.

Læs også: Er corona-krisen enden på bæredygtighed?

En ny analyse fra Carbon Brief viser, at de klimaskadelige udledninger i Kina er reduceret med en fjerdedel som et direkte resultat af virussen.

Selvom det umiddelbart lyder positivt, mener eksperter, at det på længere sigt kan skade klimaindsatsen.

”Der er intet at fejre ved et sandsynligt fald i udledninger drevet af en økonomisk krise, fordi faldet ikke vil være bæredygtigt i fraværet af de rette politikker og strukturelle tiltag”, siger Faith Birol, direktør for det Internationale Energiagentur (IEA), til The Guardian.

Klimatopmøder aflyses
Samtidig er FN’s to store grønne topmøder i 2020 i stor fare for at blive aflyst. De er først planlagt til at løbe af stablen i slutningen af året, men på nuværende tidspunkt er der ingen, der kan forudse, hvordan verdenssituationen ser ud på det tidspunkt.

Det første topmøde, COP15, der har biodiversitet i fokus, skal afholdes i Kina, covid-19’s arnested.

Forventningerne til COP15 er høje, og det forudses, at resultatet af topmødet bliver en ”Paris-aftale for biodiversitet”.

Læs også: 75 globale brands bakker op om Parisaftalen

Mange internationale klimamøder aflyses og udskydes allerede – blandt andet et topmøde i New York om biodiversitet i verdenshavene, en række møder organiseret af den Internationale Maritime Organisation og alle møder frem til slutningen af april arrangeret af FN’s klimasekretariat i Bonn.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet I fokus: 15 mest læste i 2020

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere