18.03.2020 | Klima, miljø og energi
Coronavirus sænker CO2-udledninger, men skader klimaet på længere sigt
Analyser viser, at coronavirus reducerer klimaskadelige udledninger i hele verden. Til gengæld må vigtige, internationale topmøder til klimaets fordel aflyses eller udskydes.
Luftforurening og CO2-udslip i Kina er normalt massive problemer, men coronavirussen har ført til et stort fald, som man dog ikke skal glæde sig for meget over, påpeger IEA.
Gader og stræder over hele verden står tomme som resultat af den hastige spredning af coronavirus. Derfor falder CO2-udledningen i disse dage markant. Det skriver globalnyt.dk.
Læs også: Er corona-krisen enden på bæredygtighed?
En ny analyse fra Carbon Brief viser, at de klimaskadelige udledninger i Kina er reduceret med en fjerdedel som et direkte resultat af virussen.
Selvom det umiddelbart lyder positivt, mener eksperter, at det på længere sigt kan skade klimaindsatsen.
”Der er intet at fejre ved et sandsynligt fald i udledninger drevet af en økonomisk krise, fordi faldet ikke vil være bæredygtigt i fraværet af de rette politikker og strukturelle tiltag”, siger Faith Birol, direktør for det Internationale Energiagentur (IEA), til The Guardian.
Klimatopmøder aflyses
Samtidig er FN’s to store grønne topmøder i 2020 i stor fare for at blive aflyst. De er først planlagt til at løbe af stablen i slutningen af året, men på nuværende tidspunkt er der ingen, der kan forudse, hvordan verdenssituationen ser ud på det tidspunkt.
Det første topmøde, COP15, der har biodiversitet i fokus, skal afholdes i Kina, covid-19’s arnested.
Forventningerne til COP15 er høje, og det forudses, at resultatet af topmødet bliver en ”Paris-aftale for biodiversitet”.
Læs også: 75 globale brands bakker op om Parisaftalen
Mange internationale klimamøder aflyses og udskydes allerede – blandt andet et topmøde i New York om biodiversitet i verdenshavene, en række møder organiseret af den Internationale Maritime Organisation og alle møder frem til slutningen af april arrangeret af FN’s klimasekretariat i Bonn.
- SMF
Denne artikel er en del af temaet I fokus: 15 mest læste i 2020
Strategi & ledelse

Det handler om at komme derhen hurtigt nok - ikke om hvem, der kommer først
Vanen tro offentliggjorde Corporate Knights sin årlige liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder på Davos-mødets første dag.
Klima, miljø og energi

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Flyproducenten Boeing udvikler fly der kan flyve på ren bio-brændstof
Boeing bidrager til at flysektoren kan nå IATAs mål om reducere CO2-udledninger forårsaget af luftfart til halvdelen af 2005-niveauet inden 2050.
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Klima, miljø og energi

Maersk indgår samarbejde med NGO i kampen mod plastik i verdenshavene
Det ultimative mål er at nå en reduktion på 90% af den havplast der flyder rundt inden 2040.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.