Coronavirus sænker CO2-udledninger, men skader klimaet på længere sigt
Analyser viser, at coronavirus reducerer klimaskadelige udledninger i hele verden. Til gengæld må vigtige, internationale topmøder til klimaets fordel aflyses eller udskydes.
Gader og stræder over hele verden står tomme som resultat af den hastige spredning af coronavirus. Derfor falder CO2-udledningen i disse dage markant. Det skriver globalnyt.dk.
Læs også: Er corona-krisen enden på bæredygtighed?
En ny analyse fra Carbon Brief viser, at de klimaskadelige udledninger i Kina er reduceret med en fjerdedel som et direkte resultat af virussen.
Selvom det umiddelbart lyder positivt, mener eksperter, at det på længere sigt kan skade klimaindsatsen.
”Der er intet at fejre ved et sandsynligt fald i udledninger drevet af en økonomisk krise, fordi faldet ikke vil være bæredygtigt i fraværet af de rette politikker og strukturelle tiltag”, siger Faith Birol, direktør for det Internationale Energiagentur (IEA), til The Guardian.
Klimatopmøder aflyses
Samtidig er FN’s to store grønne topmøder i 2020 i stor fare for at blive aflyst. De er først planlagt til at løbe af stablen i slutningen af året, men på nuværende tidspunkt er der ingen, der kan forudse, hvordan verdenssituationen ser ud på det tidspunkt.
Det første topmøde, COP15, der har biodiversitet i fokus, skal afholdes i Kina, covid-19’s arnested.
Forventningerne til COP15 er høje, og det forudses, at resultatet af topmødet bliver en ”Paris-aftale for biodiversitet”.
Læs også: 75 globale brands bakker op om Parisaftalen
Mange internationale klimamøder aflyses og udskydes allerede – blandt andet et topmøde i New York om biodiversitet i verdenshavene, en række møder organiseret af den Internationale Maritime Organisation og alle møder frem til slutningen af april arrangeret af FN’s klimasekretariat i Bonn.
- SMF
Denne artikel er del af et tema:
I fokus: 15 mest læste i 2020
Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler på CSR.dk i 2020. Vi har samlet dem her.