06.12.2019  |  Strategi & ledelse

75 globale brands bakker op Parisaftalen

Samtidig med at USA er ved at trække sig ud af Parisaftalen, annoncerer 75 globale brands, heraf adskillige amerikanske, deres støtte til den store klimaplan. Virksomhederne peger på stribevis af fordele ved at blive i aftalen og understreger, at de selv vil holde fast.

Det er ikke hvem som helst, der har skrevet under på et fælles brev, som blev sendt ud i mandags, samtidig med at klimatopmødet COP25 startede i Madrid. Under overskriften United For The Paris Agreement annoncerer 75 af verdens største og mest kendte virksomheder således deres støtte til Parisaftalen fra COP21 i den franske hovedstad i 2015.

Læs også: Storbanker i åbent brev: Vi kan ikke ignorere de åbenlyse klimarisici

Det sker som en trodsreaktion på, at USA med præsident Trump i spidsen for en måneds tid siden satte gang i processen med at forlade aftalen, sådan som Trump proklamerede man havde i sinde allerede under valgkampen i 2016.

Den fælles udmelding er signeret af topchefer som Tim Cook fra Apple, Teslas Elon Musk, Bob Iger fra Disney, Richard Branson fra Virgin, Unilevers Alan Jope, Satya Nadella fra Microsoft, Sundar Pichai fra Google, James Quincey fra Coca-Cola og også danske Kasper Rørsted, der er CEO for Adidas samt Jesper Brodin fra Ingka, der står bag Ikea.

Sammenlagt beskæftiger de mange brands over to millioner mennesker alene i USA, og derudover også fagforeningsledere i organisationen AFL-CIO, der repræsenterer i alt 12,5 mio. ansatte. Med brevet slår de fast, at ’håndtering af klimaforandringerne er det bedste for økonomi, job og konkurrencekraft for vores virksomheder og vores land’, som det hedder.

Ingen forretning på en død planet
Når det gælder Parisaftalen understreger selskaberne at ’we are still in’, og opfordrer samtidig på det kraftigste USA til ligeledes at holde fast.

”At forblive i Parisaftalen vil styrke vores konkurrencedygtighed på de globale markeder, positionere USA som førende i udrulningen af nye teknologier, der understøtter omstillingen, tager hånd om arbejdere og lokalsamfund, og skaber levedygtige jobs og virksomheder”, skriver virksomhederne i brevet.

I takt med Trump-regeringens manglende støtte til Parisaftalen er taget til, har stribevis af virksomheder, med forretning på det amerikanske marked, højlydt vist deres opbakning til aftalen, ligesom mange stater har gjort det.

Elon Musk og Bob Iger forlod eksempelvis begge Det Hvide Hus’ økonomiske rådgivningspanel, da Trump nægtede at støtte op, og på COP24 sidste år opfordrede 415 investorer verdens regeringer til at holde fast.

Læs også: Gigantisk økonomisk gevinst i at begrænse den globale opvarmning

”På vegne af denne og de næste generationer kan vi ikke tillade os at ignorere den klimakrise, vi står overfor i dag. Erhvervsliv, regeringer, civilsamfund og individer må gå sammen, og vi skal blive mere ambitiøse”, siger medunderskriver Roberto Marques, der er topchef for Natura & Co, som bl.a. ejer The Body Shop, ifølge Sustainable Brands.

”For når det kommer til stykket, så kan vi ikke lave forretning på en død planet. Den kampagne er en fremragende start, og jeg vil opfordre alle virksomheder til at involvere sig”, tilføjer han.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere