04.12.2019  |  Klima, miljø og energi

USA’s grønne økonomi er 1,3 billioner dollars værd

USA bør investere grønt, hvis man vil øge både beskæftigelse og den økonomiske udvikling. Det konkluderer et nyt studie fra University College London. Landets grønne økonomi repræsenterer en årlig omsætning på næsten 9.000 mia. kr.

Hvis USA har et ønske om at fortsætte den økonomiske udvikling, burde nationen satse endnu hårdere på miljøforbedringer og på at bekæmpe klimaforandringer. Det vil, ifølge en forskeranalyse fra University College London udgivet i oktober, skabe arbejdspladser og omsætning, skriver Bloomberg.

Læs også: Forskere: Grøn omstilling giver stor økonomisk gevinst for verden

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Analysen inddrager hundredvis af (ofte private) databaser, der indeholder detaljerede forretnings- og transaktionsstatistikker fra den virkelige verden.

Den konkluderer, at næsten 9,5 millioner amerikanere – fire procent af den samlede arbejdsstyrke – er beskæftiget i den grønne økonomi, og at denne genererer 1,31 billioner dollars (cirka 8,8 billioner kroner) i årlig omsætning.

Det svarer til omkring syv procent af det årlige amerikanske BNP og udgør cirka 16,5 procent af den grønne økonomi på verdensplan.

”Lad være med at lytte til den politiske retorik”, siger Mark Maslin, professor i geografi og en af forfatterne bag analysen.

”Bare se på dataene, vær benhård omkring det, og tænk: ’Okay, hvis vi skal støtte beskæftigelsen og økonomien og få den til at vokse, så er det her, vi skal investere’”, siger han.

Begrænset amerikansk dataindsamling
I flere år har det været teknisk udfordrende at kortlægge amerikanske fremskridt, når det kommer til grøn økonomi - USA måler dem nemlig ikke.

En del af skylden skal ifølge Bloomberg findes hos kongressen, der, som en del af budgetplanlægningen tilbage i 2013, valgte at afskaffe støtten til dataindsamling på området ”grønne varer og tjenester”.

Siden da har analytikere – med tyndere og tyndere resultater – forsøgt at udlede tendenser på området fra ældre data og at opfinde nye måder at måle data fra den grønne industri på.

Andre har valgt at fokusere på stigningen af jobs relateret til vedvarende energi, som er skabt af U.S. Department of Energy eller andre statslige kilder. Disse undersøgelser viser dog ikke hele billedet.

Derfor har Maslin og hovedforfatter af studiet, Lucien Georgeson, valgt at indsamle deres eget data om USA’s grønne økonomi.

Læs også: McDonald's USA opnår mål om 100 % bæredygtigt fremstillet kaffe

Næste skridt i forskningen bliver at inkludere opdaterede amerikanske data, og i sidste ende at bruge forskningsmetoden til at danne et bedre overblik over den globale grønne økonomi.

- SMP

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere