19.12.2018  |  Samfund

Investorer opfordrer til klimahandling

I et åbent brev præsenteret på COP24 opfordrer 415 investorer verdens regeringer til at opfylde målene fra Parisaftalen og få gang i de private investeringer i den grønne omstilling. Danske Bank, JØP, Lægernes Pension, Industriens Pension og PFA er blandt de danske underskrivere.

Med en samlet portefølje på over 210 billioner kr. er der solide økonomiske muskler bag det åbne brev, som 415 investorer (pr. 6. december) præsenterede for omverdenen på COP24 i Polen, der sluttede i weekenden. I brevet opfordrer de mange organisationer verdens regeringer til handling på klimaområdet.

Læs også: EU og Bill Gates vil bekæmpe klimaforandringer med ny fond

Konkret ser de gerne, at verdenssamfundets politiske ledere arbejder for at få opfyldt målene i Parisaftalen, som investorgruppen samtidig udtrykker sin fulde støtte til. Derudover vil de gerne have gang i investeringerne fra den private sektor i den grønne omstilling, ligesom den klimarelaterede finansielle rapportering skal styrkes.

I brevet beskriver de mange investorer, hvordan man er ’bekymret for at implementeringen af Parisaftalen lige nu ikke lever op til det vedtagne mål’ om at begrænse den globale opvarmning, og det er noget, der er nødt til at blive adresseret i en fart.

Ifølge investorerne er det vitalt for deres langtidsplanlægning og investeringsbeslutninger at de kan arbejde tæt sammen med de politiske beslutningstagere for at få Paris-afstemte klimascenarier ind i de relevante strategier, eksempelvis omkring energiomstilling.

Derudover har investorerne med egne ‘brug for at virksomhederne rapporterer om troværdig og beslutningsbrugbar klimarelateret finansiel information’, så de effektivt kan sætte pris på risici og muligheder.

På den lange liste af afsendere på brevet finder man en del danske virksomheder og organisationer, bl.a. Danske Bank, JØP, Lægernes Pension, Industriens Pension, Sampension, PensionDanmark, MP Pension, Handelsbanken, ATP og PFA.

Læs også: Investorer tvinger amerikanske virksomheder til at reagere på #metoo

For JØP’s vedkommende påpeger pensionskassen selv at man har ’fokus på at identificere investeringer indenfor vedvarende energi, som har et attraktivt afkastpotentiale, hvilket eksempelvis kan være vindmølleparker og solcelleanlæg.’

Derfor besluttede man også i 2016 at man, ’ud fra en konkret finansiel vurdering’, ikke længere vil ’investere i selskaber, hvor udvinding af kul udgør en betydelig del af selskabernes forretningsmodel’.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere