19.10.2018  |  Klima, miljø og energi

EU og Bill Gates vil bekæmpe klimaforandringer med ny fond

Den nye fond Breakthrough Energy Europe vil hjælpe europæiske virksomheder med at komme fra idé til marked på klima- og miljøområdet.

EU-Kommissionen og fonden Breakthrough Energy, som Microsoft-grundlægger Bill Gates er i spidsen for, har oprettet en fælles investeringsfond med et budget på 100 millioner euro. Det svarer til knap 750 millioner kroner.

Investeringsfonden har til formål at hjælpe europæiske virksomheder med at accellerere udviklingen af løsninger fra idé til marked.

Breakthrough Energy vil fokusere på løsninger der kan reducere drivhusgas-udledninger og fremme energieffektivitet inden for el-forsyning, transport, landbrug, fremstillingsvirksomhed og byggeri. 

Man forventer at fonden vil være oppe og køre i løbet af 2019.

Læs også: Den smarte by skal have hjertet med

Og udvikling er der ifølge EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, brug for.

”Det er afgørende at samle offentlige og private investeringer i ny og innovativ miljøvenlig energiteknologi for at muliggøre langsigtede løsninger, der skal nedbringe CO2-udledningen”, siger Jean-Claude Juncker og fortsætter:

”Hvis Europa skal have en fremtid, hvor der er garanti for, at alle EU-borgere trives, så er den nødt til at være klimavenlig og bæredygtig”.

Miljøvenlig teknologi skal hurtigere på markedet
Fonden er et pilotprojekt, som kan tjene som model for lignende initiativer inden for andre områder. Forhåbningen er, at den vil bidrage til, at forskning og innovation inden for miljøvenlig teknologi kommer hurtigere på markedet.

Ifølge Bill Gates viser Europa lederskab på klimaområdet. Derfor er det vigtigt, at de virksomheder, der vil bidrage, får den nødvendige hjælp.

”De videnskabsfolk og iværksættere, som udvikler innovative løsninger for at bekæmpe klimaforandringerne, har brug for kapital til at skabe virksomheder, der kan levere innovative løsninger til arbejdsmarkedet”, siger han.

Læs også: Verdens mest klimaambitiøse virksomheder er fundet

Breakthrough Energy-fonden er en udløber af to større projekter, Mission Innovation og Breakthrough Energy Coalition. Begge blev lanceret ved indgåelsen af Paris-aftalen i december 2015.

Mission Innovation går ud på at hele EU og 23 andre lande forpligtede sig til at fordoble deres investeringer i udviklingen af rene energi-løsninger inden 2021, og investorer fra 10 lande lovede med Breakthrough Energy Coalition, at de ville investere langt mere langsigtet kapital i innovative teknologier i landene fra Mission Innovation. 

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere