09.05.2017 | Klima, miljø og energi
Globale investorer underskriver fælles klimabrev
Flere hundrede globale selskaber underskrev og sendte i går et fælles klimabrev, der kræver fortsat udvikling af langsigtede klimamål. Brevet er adresseret nogle af verdens mest magtfulde regeringsledere, og blandt afsenderne står flere danske pensionsselskaber.
216 globale investorer, der tilsammen repræsenterer over 100 billioner kr., har underskrevet et fælles klimabrev til lederne for G7- og G20-landene.
216 globale investorer har underskrevet et fælles klimabrev, der er blevet sendt til regeringslederne i G7- og G20-landende, skriver FinansWatch. Brevet er en kraftig opfordring til at fortsætte og styrke arbejdet med at udvikle målrettede og langsigtede klimaplaner i tråd med Paris-aftalen.
Et af de selskaber, der har sat en underskrift på brevet, er det danske pensionsselskab Sampension. Aktiechef Anne Charlotte Mark håber, at brevet kan være med til at skabe endnu mere fokus på klimaforandringerne:
"Klimaforandringerne skal tage alvorligt, og det vil vi gerne gøre opmærksom på. Det optager flere og flere mennesker - også vores kunder – og ved at skrive under kan vi være med til, at emnet får et større globalt, politisk fokus," siger Anne Charlotte Mark til FinansWatch.
"Hvis der skal ændres noget, må vi allesammen stå sammen, og det er klart, at de store selskaber har en vigtig rolle ved at tænke på, hvordan de agerer i forhold til miljøet”, fortsætter aktiechefen til FinansWatch.
Læs også: Analyse: Op til 95.000 nye grønne job is Danmark i 2035
Hun fortæller desuden, at Sampension for nylig har opdateret sin CSR-politik, så den i højere grad fokuserer på klimaforandringerne.
"Vi har indarbejdet nogle af målene fra COP21 i vores investeringspolitik her fra i år af. Vi vil gerne have flere initiativer, der støtter den grønne omstilling, øger energieffektiviseringen og er med til at fremme de alternative energikilder”, siger Anne Charlotte Mark til FinansWatch.
Ud over Sampension har blandt andre de danske pensionsselskaber ATP og PKA underskrevet klimaopråbet.
Den amerikanske præsident, Donald Trump, der længe har modsat sig Paris-aftalen, opfattes af Sampension som en faktor, der gør det ekstra vigtigt og aktuelt at underskrive et klimabrev sammen med andre investorer.
Læs også: Ban Ki-moon: Trump vil også erkende klimaforandringerne
Og Anne Charlotte Mark er som bekendt ikke ene om at frygte for Paris-aftalens fremtid, efter at USA’s 45. præsident er kommet til magten. Tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard udtaler til FinansWatch, at Donald Trump for hende er den helt store ubekendte i forhold til klimamålene, og at det derfor er vigtigt, at Europa står sammen og bliver ved med at være førende på klimaområdet.
-CHM
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

Plastic Change og 175 lande står foran opgør med plastikforurening
Der venter svære forhandlinger i FN de kommende dage, men danske Plastic Change – der selv deltager – forventer, at mødet ender ud i det første udkast til en ambitiøs global aftale mod plastikforurening.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool
Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.
Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem
I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.