09.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Globale investorer underskriver fælles klimabrev

Flere hundrede globale selskaber underskrev og sendte i går et fælles klimabrev, der kræver fortsat udvikling af langsigtede klimamål. Brevet er adresseret nogle af verdens mest magtfulde regeringsledere, og blandt afsenderne står flere danske pensionsselskaber.

216 globale investorer har underskrevet et fælles klimabrev, der er blevet sendt til regeringslederne i G7- og G20-landende, skriver FinansWatch. Brevet er en kraftig opfordring til at fortsætte og styrke arbejdet med at udvikle målrettede og langsigtede klimaplaner i tråd med Paris-aftalen.

Et af de selskaber, der har sat en underskrift på brevet, er det danske pensionsselskab Sampension. Aktiechef Anne Charlotte Mark håber, at brevet kan være med til at skabe endnu mere fokus på klimaforandringerne:

"Klimaforandringerne skal tage alvorligt, og det vil vi gerne gøre opmærksom på. Det optager flere og flere mennesker - også vores kunder – og ved at skrive under kan vi være med til, at emnet får et større globalt, politisk fokus," siger Anne Charlotte Mark til FinansWatch.

"Hvis der skal ændres noget, må vi allesammen stå sammen, og det er klart, at de store selskaber har en vigtig rolle ved at tænke på, hvordan de agerer i forhold til miljøet”, fortsætter aktiechefen til FinansWatch.

Læs også: Analyse: Op til 95.000 nye grønne job is Danmark i 2035

Hun fortæller desuden, at Sampension for nylig har opdateret sin CSR-politik, så den i højere grad fokuserer på klimaforandringerne.

"Vi har indarbejdet nogle af målene fra COP21 i vores investeringspolitik her fra i år af. Vi vil gerne have flere initiativer, der støtter den grønne omstilling, øger energieffektiviseringen og er med til at fremme de alternative energikilder”, siger Anne Charlotte Mark til FinansWatch.

Ud over Sampension har blandt andre de danske pensionsselskaber ATP og PKA underskrevet klimaopråbet.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, der længe har modsat sig Paris-aftalen, opfattes af Sampension som en faktor, der gør det ekstra vigtigt og aktuelt at underskrive et klimabrev sammen med andre investorer.  

Læs også: Ban Ki-moon: Trump vil også erkende klimaforandringerne

Og Anne Charlotte Mark er som bekendt ikke ene om at frygte for Paris-aftalens fremtid, efter at USA’s 45. præsident er kommet til magten. Tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard udtaler til FinansWatch, at Donald Trump for hende er den helt store ubekendte i forhold til klimamålene, og at det derfor er vigtigt, at Europa står sammen og bliver ved med at være førende på klimaområdet.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere