04.06.2018 | Klima, miljø og energi
Millioner til klimaindsatsen i USA
For et år siden meddelte Donald Trump, at han vil trække USA ud af Paris-aftalen. Men amerikanske stater, byer og virksomheder kæmper stadig mod klimaforandringer, og senest har Michael Bloomberg kastet 70 millioner dollar efter klimaindsatsen.
Den 1. juni var det et år siden, at Donald Trump meddelte, at USA ikke skal være en del af klimaaftalen. Men landet arbejder stadig på klimaindsatsen og står nu til at gennemføre et nyt klimainitiativ. Arkivfoto.
Den 1. juni 2017 meddelte den amerikanske præsident, Donald Trump, at han vil trække USA ud den globale klimaaftale.
Men klimaindsatsen er imidlertid fortsat i USA, lyder det fra initiativet America’s Pledge. En af kampagnens hovedmænd er milliardæren Michael Bloomberg. Og han lover nu 70 millioner dollar, svarende til knap 447 millioner danske kroner, til et helt nyt klimainitiativ under navnet American Cities Climate Challenge, skriver globalnyt.dk.
20 byer skal vælges
Formålet med initiativet er at mindske klimaskadelige udledninger samtidigt med, at lokale økonomier udvikles.
Her skal milliardærens fond, Bloomberg Philanthrophies, udplukke 20 borgmestre, som viser den største vilje i klimaindsatsen.
Læs også: 301 danske forskere råber op: Danmarks klimaindsats er for dårlig
”Borgmestre ser ikke på klimaforandringer som et ideologisk spørgsmål. De ser det som et spørgsmål om økonomi og offentlig sundhed,” siger Bloomberg i en pressemeddelse.
”Uanset hvilke beslutninger Trump-administrationen tager, er borgmestrene fast besluttede på at fortsætte med at gøre fremskridt. The Challenge vil arbejde sammen med vort lands mest ambitiøse borgmestre for at hjælpe dem med at komme længere og hurtigere frem mod at nå deres klimamål,” fortæller han.
I en pressemeddelelse fra America's Pledges, skriver initiativet, at der er generelt er fuld fart på klimainitiativer i USA et år efter Donald Trumps meddelelse.
”We Are Still In” er budskabet fra flere amerikanske stater, byer, universiteter, virksomheder og civilsamfundsgrupper, skriver globalnyt.dk.
-JJK
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi
Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.
Klima, miljø og energi

Flere store danske virksomheder erkender, at størstedelen af deres CO2-udledninger ligger udenfor direkte kontrol
I langt de fleste virksomheders tilfælde skal den største mængde CO2-udledning findes i det såkaldte scope 3. “Særligt de små og mellemstore virksomheder er udfordret", udtaler Concitos direktør, Christian Ibsen.
Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år
Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.
Klima, miljø og energi

Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'
Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.