04.06.2018  |  Klima, miljø og energi

Millioner til klimaindsatsen i USA

For et år siden meddelte Donald Trump, at han vil trække USA ud af Paris-aftalen. Men amerikanske stater, byer og virksomheder kæmper stadig mod klimaforandringer, og senest har Michael Bloomberg kastet 70 millioner dollar efter klimaindsatsen.

Den 1. juni 2017 meddelte den amerikanske præsident, Donald Trump, at han vil trække USA ud den globale klimaaftale. 

Men klimaindsatsen er imidlertid fortsat i USA, lyder det fra initiativet America’s Pledge. En af kampagnens hovedmænd er milliardæren Michael Bloomberg. Og han lover nu 70 millioner dollar, svarende til knap 447 millioner danske kroner, til et helt nyt klimainitiativ under navnet American Cities Climate Challenge, skriver globalnyt.dk.

20 byer skal vælges 
Formålet med initiativet er at mindske klimaskadelige udledninger samtidigt med, at lokale økonomier udvikles.

Her skal milliardærens fond, Bloomberg Philanthrophies, udplukke 20 borgmestre, som viser den største vilje i klimaindsatsen.

Læs også: 301 danske forskere råber op: Danmarks klimaindsats er for dårlig 

”Borgmestre ser ikke på klimaforandringer som et ideologisk spørgsmål. De ser det som et spørgsmål om økonomi og offentlig sundhed,” siger Bloomberg i en pressemeddelse.

”Uanset hvilke beslutninger Trump-administrationen tager, er borgmestrene fast besluttede på at fortsætte med at gøre fremskridt. The Challenge vil arbejde sammen med  vort lands mest ambitiøse borgmestre for at hjælpe dem med at komme længere og hurtigere frem mod at nå deres klimamål,” fortæller han.

I en pressemeddelelse fra America's Pledges, skriver initiativet, at der er generelt er fuld fart på klimainitiativer i USA et år efter Donald Trumps meddelelse.

”We Are Still In” er budskabet fra flere amerikanske stater, byer, universiteter, virksomheder og civilsamfundsgrupper, skriver globalnyt.dk.


-JJK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere