15.04.2020  |  Klima, miljø og energi

Vismænd foreslår højere CO2-afgifter for at få Danmark ud af krisen

Det Økonomiske Råd vil sætte skub i danskernes forbrug med lavere elafgifter, og det skal finansieres via gradvist stigende CO2-afgifter. Dansk Energi tvivler.

En skattereform med en lettelse af elafgiften og en gradvis forhøjelse af CO2-afgifterne skal hjælpe Danmark tilbage på sporet efter krisen. Det anbefaler Det Økonomiske Råd i en kronik i Politiken.

Læs også: Undersøgelse: Forbrugerne dømmer virksomheders corona-adfærd hårdt

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Når danskerne betaler mindre for strøm, har de flere penge til shopping og restaurantbesøg, lyder ræsonnementet.

Forhøjelsen af CO2-afgifterne er et forsøg på at gennemføre den grønne omstilling som en del af krisestyringen. De forhøjede afgifter skal på længere sigt finansiere skattereformen.

Afgifter skal indføres over tid
”Du giver nogle af skattelettelserne, før du for alvor begynder at kradse penge ind. Derfor skal reformen indeholde en plan for, hvordan afgifterne kan indføres over tid”, siger overvismand Carl-Johan Dalgaard til Politiken.

Lars Aagaard, der er administrerende direktør hos Dansk Energi, tvivler på, at staten har råd en lettelse af elafgiften og foreslår i stedet, at elvarmeafgiften nedsættes og at der indføres en midlertidig tilskudspulje til de, der vil udskifte oliefyret.

Læs også: Vestens systue bløder

På den måde bliver den grønne omstilling stadig tænkt ind, når Danmark skal stables på benene igen, mener han.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere