21.04.2020  |  Klima, miljø og energi

EU-ministre: Grøn omstilling skal være vækstmotor efter krisen

Når økonomien skal genoprettes efter krisen, skal det være med udgangspunkt i grøn omstilling, mener et flertal af EU's ansvarlige ministre. Den Europæiske Grønne Aftale skal udgøre rammen, lyder det.

Et stort antal EU-lande ønsker, at klima og miljø skal stå i spidsen, når verdensøkonomien skal genoprettes på den anden side af coronakrisen.

Læs også: IEA: Coronafald i oliebehov og CO2 er en tragedie, ikke en gave

Det skriver landene i en fælles udtalelse, der indtil videre er underskrevet af ministre fra 17 nationer, herunder Danmarks klimaminister Dan Jørgensen (S).

”Vi appellerer til, at EU-Kommissionen benytter Den Europæiske Grønne Aftale som ramme for dette, og at vi derigennem fastholder fremdriften i gennemførelsen af initiativer”, lyder det bl.a. i erklæringen.

Derudover nævner udmeldingen Paris-aftalens mål om klimaneutralitet i 2050 og sikring af biodiversitet.

500 milliarder euro
Og udtalelsen er timet godt. På torsdag skal EU’s stabs- og regeringschefer holde videomøde om, hvordan EU skal komme tilbage på sporet efter krisen, blandt andet ved at diskutere, hvordan en pulje på 500 milliarder euro skal fordeles, skriver Ritzau ifølge blandt andre DR Nyheder.

Læs også: DI opruster på klimapolitik med ny vicedirektør

Samtidig er EU-kommissionen ved at udarbejde et nyt forslag til budgetrammen for 2021-2027, hvor de 17 EU-lande, der har underskrevet erklæringen, ønsker, at der holdes fokus på den grønne omstilling.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere