06.05.2020  |  Klima, miljø og energi

Ny rapport giver overblik over corona-krisen i Bangladesh's tekstilsektor

Indhold fra partner Hvad er dette?

Corona-krisen har sat den globale tekstil-sektor under enormt pres, og de, der rammes allerhårdest er arbejderne i produktionslande som Bangladesh.

Brands og forhandlere kæmper for at håndtere følgerne af butikslukninger og drastiske fald i deres salgstal. Mange har aflyst ordrer og tøver med at lægge nye. I Bangladesh - verdens næststørste eksportør af tøj - er over halvdelen af de 4,1 millioner tekstilarbejdere nu uden arbejde og mange af dem risikerer nu at sulte, som et resultat af, at de må undvære deres månedsløn på 96 dollars. 

I en ny rapport fra projektet The Regulation of International Supply Chains (RISC), som DIEH deltager i, får du et overblik over conora-situationen i Bangladesh lige nu. Rapporten samler oplysninger fra en række kilder og kigger bag tallene for at forstå de bredere problematikker og udfordringer, herunder

  • ordrenedgangens betydning for leverandørvirksomheder og arbejdere,
  • sundhedsmæssige foranstaltninger i samfundet og på fabrikkerne,
  • økonomiske hjælpepakker.

Rapporten er den første i en serie, der kommer til at dykke dybere ned i følgerne af corona i Bangladeshs tekstilsektor. 

Download rapporten her

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Mere fra DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) er den danske alliance for etisk handel, der samler førende virksomheder, NGO'er, erhvervs- og brancheorganisationer, offentlige instanser og fagbevægelsen i et unikt netværk.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere