24.03.2020  |  Strategi & ledelse

Kom styrket ud af Corona-krisen: Opkvalificer medarbejderne med tilskud fra kompetencefondene

Indhold fra partner Hvad er dette?

Mens mange virksomheder overvejer, om de skal hjemsende eller afskedige medarbejdere for at sikre virksomhedens fortsatte drift, opruster skolerne med tilbud om fjernundervisning, som kan komme virksomhederne til gode.

Når medarbejderne opkvalificeres, kan virksomhederne nemlig modtage kompensation for alle faglærte og ufaglærte medarbejdere, de sender på kursus i AMU.

Udover VEU-godtgørelsen kan de virksomheder, der via deres overenskomst er omfattet af en kompetencefond, få yderligere tilskud til efteruddannelse. For mange virksomheder betyder det, at de ikke har udgifter til medarbejdernes løn, mens de opkvalificerer sig.

PensionDanmark administrer 18 kompetencefonde, som alle giver tilskud til fjernundervisning.

”At bruge krisen til at sende medarbejderne på fjernundervisningskurser er en oplagt mulighed for virksomhederne til at komme styrket ud af krisen. Med både VEU-godtgørelse og tilskud fra fondene kan virksomhederne på én og samme tid opkvalificere og fastholde medarbejderne og dermed være klar til at tage fat, når samfundet kommer op i gear igen,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG), Lars Kunov, bakker budskabet op:
”Erhvervsskolerne er lukkede, men undervisningen fortsætter virtuelt. Samtidig er skolerne i fuld gang med at opruste deres fjernundervisningstilbud, så kataloget af mulige AMU-kurser, man kan tilmelde sig som online-forløb, vokser dag for dag. Det kræver blot, at man har computer og internet for at komme i gang.”

På pension.dk kan medarbejdere logge ind på et efteruddannelsessite og få et personligt overblik over relevant efteruddannelse med tilskud fra kompetencefondene, ligesom virksomhederne kan se, hvad der gives tilskud til.

”Efteruddannelsessitet er lavet så medlemmer og virksomheder hurtigt får overblik og er sikre på at få pengene hjem – noget der jo er meget afgørende i disse tider. Vi har gjort det meget enkelt for virksomheden at få tilskuddet, når medarbejderne deltager i AMU-kurser. Ansøgningerne til kompetencefondene bliver oprettet automatisk, og virksomhederne modtager en e-mail fra PensionDanmark, når kurset er slut og kan med ganske få klik få udbetalt tilskuddet til virksomhedens NemKonto. Så nemt er det.” fortæller Torben Möger Pedersen.

Lars Kunov er enig i, at det er vigtigt, at det er så overskueligt for virksomhederne som muligt.

”Vi ved, at det vigtigt at det er nemt for virksomhederne at få et overblik over hvilke kurser, der findes, hvordan man tilmelder og hvordan man søger lønrefusion. Det ved skolerne også, og derfor står de klar til at svare på spørgsmål og guide virksomhederne på vej.”

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Mere fra PensionDanmark

PensionDanmark

http://www.pensiondanmark.com/

  • info@pension.dk
  • 33748000
  • Langelinie Allé 43, 2100 København Ø, Danmark

PensionDanmark administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for over 700.000 medlemmer beskæftiget i over 25.000 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne.I PensionDanmark arbejder vi på at understøtte et godt arbejds- og seniorliv for vores medlemmer…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere