15.04.2020  |  Klima, miljø og energi

COP26 er udskudt – men klimaforskningen fortsætter

Coronakrisen er udfordrende for FN’s bæredygtighedsforhandlinger, og klimatopmødet COP26 er udskudt. Men der er ingen grund til at bekymre sig om FN’s klimavidenskabelige arbejde, der på trods af forsinkelser gennemføres.

På grund af coronakrisen er FN’s klimatopmøde, COP26, udskudt.

Læs også: Coronavirus sænker CO2-udledninger, men skader klimaet på længere sigt

Det var meningen, at klimatopmødet skulle være afgørende for den globale klimapolitik, og udskydelsen vækker derfor bekymring.

Samtidig får udskydelsen konsekvenser for FN’s klimavidenskabelige arbejde.

Det forklarer Sebastian Mernild, professor i klimaforandringer og glaciologi, direktør ved Nansen Centret i Bergen og hovedforfatter til den næste store klimarapport fra FN’s Klimapanel, IPCC, til Information.

Klimarapporten har været under udarbejdelse i to år og skal danne videnskabeligt grundlag for klimatopmødet, men dele af arbejdet med rapporten – som koordination og strukturering – bliver udskudt på grund af krisen.

Ingen grund til bekymring
”Det er nogle af de ting, som nu er blevet skubbet, fordi forskere ikke har tid til at sætte sig ned i ro og mag for at gennemgå det, der er blevet skrevet. Derfor har man valgt at sige, at så forlænger vi den periode, så vi forhåbentligt stadig får et godt og solidt produkt, som vi kan fremlægge til beslutningstagerne”, siger Sebastian Mernild til Information.

Og der er ikke grund til bekymring for, at den færdige rapport og FN’s arbejde bliver ringere som følge af coronakrisens udfordringer, mener han.

Læs også: Vismænd foreslår højere CO2-afgifter for at få Danmark ud af krisen

”Der ligger allerede et andet udkast nu her til den sjette hovedrapport, der skal udkomme næste år. Og det er et solidt stykke arbejde. De store vurderinger er lavet, det er bare de sidste indspark, der skal med for at gøre det rigtig godt. Så jeg mener ikke, at man skal være bekymret”, siger han til Information.

- SMF

Denne artikel er en del af temaet I fokus: coronakrisen

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere