22.09.2021  |  Klima, miljø og energi

Danske iværksættere laver verdens første CO2-reducerende cloud-løsning

Offline deponering af vores filer kan sikre en betydelig CO-reduktion.

Virksomheden Grøn Sky vil skabe verdens første grønne cloud-løsning.

Det skriver Sjællandske Medier.

CO2-udslippet fra internettets elforbrug er lige så stort som det CO2-udslip, der kommer fra hele verdens flytrafik, fortæller virksomhedens CEO og grundlægger Pierre Bennorth.

Målet er årligt at kunne reducere CO2 svarende til 1000 flyvninger mellem København og New York.

Løsningen fungerer således at dele af ens data bliver gemt offline i stedet for online. I udviklingsprocessen fandt man ud af, at op imod 80 procent af ens filer sjældent bruges. De kan derfor lægges på et såkaldt langtidslager, hvor de stort set ingen CO2 udleder. Samtidig har man så straks-adgang, til de filer man bruger jævnligt.

Læs også: Studerende vil erstatte 42 tons malingemballage med pap

”Med Grøn Sky vælger man selv, hvilke data man skal kunne tilgå med det samme, og hvilke der skal være gemt i langtidslageret. Jo mere man gemmer i langtidslageret, desto mere reducerer man sit CO2-aftryk, samtidig med at man sparer penge. Man er ikke begrænset af ufleksible pakketilbud, og man kan ved hjælp af Grøn Skys CO2-beregner hele tiden følge med i, hvor meget man nedsætter belastningen af klimaet ved at gemme i langtidslageret frem for straks-lageret, siger Pierre Bennorth.

Grøn Sky har netop rejst en crowdfunding-kampagne på Indiegogo, hvor de vil tage pulsen på deres grønne cloud-løsning foruden at rejse penge til at rulle løsningen ud på kommercielt plan.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere