13.02.2023  |  Klima, miljø og energi

Danske pengetanke støtter op om søgsmål mod Shell

Danske Bank, AP Pension og Akademikerpension er blandt en stribe aktionærer, der bakker op om et søgsmål mod Shell.

11 bestyrelsesmedlemmer i den britisk-hollandske olievirksomhed Shell bliver nu sagsøgt af den internationale miljøorganisation Client Earth for ikke at have en langsigtet klimaplan i overensstemmelse med Paris-aftalen.

Og nu kommer en række aktionærer – heriblandt Danske Bank, AP Pension og Akademikerpension – på banen for at vise deres støtte til det opsigtsvækkende søgsmål. Det skriver Finans.

Hos AP Pension, som har investeringer i Shell for godt 90 millioner kroner, har man blandt andet en klar holdning til, at de virksomheder, man investerer i, skal overholde Paris-aftalen.

Læs også: Arla taber sag om greenwashing i Sverige

”For os var det et naturligt næste skridt at støtte det her søgsmål. Vi har et ansvar som aktiv ejer for at skubbe de selskaber, vi har i vores portefølje, i den rigtige retning,” siger Anna Maria Fibla Møller, ansvarlig for bæredygtige investeringer, til Finans.

Tilbage i 2020 solgte Akademikerpension alle sine aktier i Shell, da man ifølge Anders Schelde, investeringsdirektør, så en uansvarlig klimastrategi med for mange finansielle risici.

Og hos Danske Bank og Danica Pension, der ifølge Finans plejer at være mere tilbagetrukket omkring deres aktionærforhold, mener man også, olievirksomheder skal udarbejde konkrete planer for, hvordan man vil gå fra fossil energi til grøn.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere