06.10.2022  |  Klima, miljø og energi

Danske virksomheder i opfordring til danske politikere

Indhold fra partner Hvad er dette?

12 markante virksomheder sender en klar opfordring til de danske politikere: Vi må stå sammen for at sikre vores fælles fremtid

Topledere fra 12 førende danske virksomheder på tværs af sektorer opfordrer den nuværende og den kommende regering til at arbejde målrettet for, at Danmark fortsat er blandt de førende lande i forhold til den grønne dagsorden.

I et fælles statement opfordrer de til, at politikerne trods blandt andet energikrisen fastholder bæredygtighed øverst på deres prioriteringsliste ved at støtte banebrydende innovation og ved at sikre den rigtige regulering for at sætte gang i investeringerne – og dermed fremskynde den grønne omstilling.

De 12 virksomheder bag den fælles opfordring er:

A.P. Møller – Mærsk
Carlsberg Group
Danish Crown
FLSmidth
ISS
Grundfos
Novozymes
PensionDanmark
The LEGO Group
Topsoe
Vestas
Ørsted

Opfordring til danske politikere efter fælles møde med FN

Den klare opfordring til den nuværende og den kommende regering kommer efter et møde med Sanda Ojiambo, Assistant Secretary-General og CEO for United Nations Global Compact, hvor virksomhederne genbekræftede deres fulde forpligtelse til de Ti Principper i FN’s Global Compact og FN’s mål for bæredygtig udvikling. Her var der også enighed blandt virksomhederne om, at Danmark skal blive ved med at være en global frontløber i forhold til at sikre den grønne omstilling – til trods for internationale kriser.

I opfordringen fra de 12 virksomheder bliver der fremhævet helt specifikke indsatsområder, som vil sikre, at virksomhederne selv og Danmark som nation kan bevare førertrøjen, og det helt overordnede budskab står tydeligt frem:

”Vi opfordrer alle danske politikere, nuværende og kommende regeringer til at sikre, at Danmark forbliver et bæredygtigt globalt foregangsland, der vælger modige ogfleksible løsninger for den grønne omstilling,” hedder det blandt andet i opfordringen.

Fra New York har FN’s generalsekretær António Guterres for nyligt opfordret det internationale samfund til mere handling og lederskab for at tackle vor tids store udfordringer. Og med blot et par uger til COP27 er behovet for at gå fra forpligtelser og løfter til konkrete handlinger og løsninger stærkt.

Læs det fulde statement her

Mere fra Global Compact Network Denmark

Global Compact Network Denmark

www.globalcompact.dk

FN’s Global Compact blev etableret i 2000 med en opfordring til virksomheder om at agere som en ansvarlig samfundsaktør ved at inddrage ti universelle principper på menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption i strategi og drift og samtidig fremme sociale målsætninger. I dag, globalt og lokalt gennem 70+ lokale netværk, guider F…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere