15.09.2022  |  Klima, miljø og energi

Danske virksomheder overskrider Parisaftalens målsætninger

Flere danske virksomheder udleder langt mere CO2 end målsætningerne i Parisaftalen, viser ny rapport.

Hvis danske virksomheder bliver ved med at udlede den mængde CO2, som de gør i øjeblikket, kan det bidrage til, at verden opvarmes med 2,6 grader.

Det viser den seneste rapport fra organisationen Carbon Disclouse Project (CDP).

Det overskrider langt over de 1,5 grader, som er målet i Parisaftalen, og ifølge Andreas Rasche, professor på CBS, kræver det mere politisk handling og særligt tid, hvis man stadig skal kunne nå målsætningen.

Læs også: Grundfos og C40 vil have højere ambitioner for vand

”Jeg tænker, Danmark har foretaget nogle vigtige reformer, men mange af de reformer tager for lang tid. For eksempel gælder CO2-skatten først fra 2025. Tager man i betragtning, at Danmarks eget mål er 70 procents reduktion i 2030, haster det mere, end regeringens politik reelt genspejler”, siger han til B.T.

Ifølge rapporten er det især landbruget, transport- og energisektoren, der udleder mest CO2 i Danmark.

Det gælder dog de fleste virksomheder i Europa, at de ikke overholder Parisaftalens mål på en temperaturstigning på 2 grader celsius. Men vores nærmeste naboer gør det dog lidt bedre. 

For Tyskland, Finland, Holland og Sverige giver virksomhedernes udledninger kurs mod opvarmning på mellem 2,2 og 2,4 grader - modsat Danmarks 2,6 grader.

Det skriver ing.dk.

CPD er kommet frem til tallene ved at kigge på virksomhedernes nuværende målsætninger for at mindske CO2-udledningen.

Læs også: Rapport: Flere virksomheder tilslutter sig SBTi

Her viser rapporten, at andre nordeuropæiske lande generelt har mere ambitiøse klimamål end de danske.

Det gælder særligt for energisektoren, hvor 81 procent af de europæiske virksomheder har klimamål, som bidrager til temperaturstigninger på under 2 grader.

Det vil dog kun være relevant, hvis målsætningerne faktisk bliver indfriet – og ifølge ING har flere sat dem på pause grundet den nuværende energikrise.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere