Grundfos og C40 vil have højere ambitioner for vand

Et nyt acceleratorprogram skal sætte skub på arbejdet med vandsikkerhed i C40’s medlemsbyer.

Kim Nøhr Skibsted, adm. dir. i Grundfos Fonden var tydeligt ivrig efter mere handling, da han talte ved lanceringen af næste fase i et samarbejdsprojekt med C40. Foto: Grundfos Fonden.

14.09.2022

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

To milliarder mennesker lever i dag uden adgang til rent vand, og 1,8 milliarder mennesker, bor i områder, hvor grundvandet og de økosystemer, som afhænger af grundvand, er truede. I den anden ende er truslen fra tørker og oversvømmelser kraftigt stigende, med de massive menneskelige og økonomiske konsekvenser den slags fører med sig. At en tredjedel af Pakistan i øjeblikket er under vand, er blot en ud af mange påmindelse om problemets alvor.

Læs også: Danske kommuners klimaarbejde skal eksporteres til resten af verden

”Problemet og dets omfang er bredt anerkendt. Alligevel diskuterer vi stadig løsninger i overskrifter. Det kan være frustrerende at være vidne til,” sagde Kim Nøhr Skibsted, administrerende direktør for Grundfos Foundation

Water Safe Cities er et nødvendigt projekt
Hans ord faldt ved lanceringseventen for Water Safe Cities II (WSCII), i Bella Centeret i går, under International Water Association (IWA) World Water Congress & Exhibition, som løber af stablen i denne uge i København. Bag WSCII står C40 Cities Climate Leadership Group (C40 Cities) sammen med Grundfos og Grundfos Foundation

"Der er et presserende behov for Water Safe Cities II-projektet. Hvis man f.eks. mindsker risikoen for oversvømmelser fra floder, vil det kunne reducere skaderne i alle C40-byer med 13 procent inden 2050, mens tørkerelaterede løsninger vil kunne spare 8 mia. dollars i skader," siger Kevin Austen, vicedirektør for C40.

Adgangsbilleten er høje ambitioner
WSCII ønsker at forpligte de deltagende byer til videnskabeligt baserede mål (science-based targets) for at fremme ambitiøse tiltag i byerne, som kan sikre vandforsyningen mod oversvømmelser og tørke. En vigtig del af projektet er oprettelsen af en ny vand-accelerator, som vil forpligte byerne til at:

  • hæve ambitionen i forhold til at skabe modstandsdygtige byer i forhold til vand og samtidig understøtte ambitionen gennem handling
  • beskytte byerne mod vandrelaterede klimarisici
  • gøre vandsikkerhed og -sikring til en central del af byernes klimastrategi

WSCII vil i høj grad trække på den opbyggede viden fra første fase af Water Safe Cities, hvor man detaljeret har afdækket vandudfordringer for C40’s 97 medlemsbyer, udviklet et katalog af kendte løsninger, der kan afhjælpe disse, og et vidensdelingsnetværk for byernes repræsentanter.

Desuden etablerer man en rådgivende ekspertgruppe, der repræsenterer akademiske institutioner, NGO'er og erhvervsgrupper, for at støtte byerne i spørgsmål om f.eks. finansiering, hvilket udgør en større udfordring for visse byer.

Grundfos leverer viden – og penge
Grundfos’ viden, ekspertise og Grundfos Fondens midler spiller en stor rolle i Water Safe Cities projektet.

Virksomhedens viden om avancerede pumpeløsninger og vandteknologi indgår i rådgivning af byerne om løsninger, der blandt andet ser på, hvordan man håndterer vandopsamlingsområder ved floder, effektivisering af vandsystemer og sikring af kritisk infrastruktur mod oversvømmelser. Fondens bidrag er derimod investeringer på næsten 19 millioner kroner i projektet.

Læs også: Danske partnerskaber skal sikre bæredygtig vækst i sårbare lande

"For meget vand og vandmangel er blandt de mest presserende udfordringer i vores levetid. Derfor er Grundfos Foundation og Grundfos stolte af at samarbejde med C40 om projektet Water Safe Cities," siger Kim Nøhr Skibsted.

”Partnerskabet mellem C40, Grundfos og Grundfos Foundation bør være udgangspunktet for et bredere samarbejde mellem byer, nationale regeringer og den private sektor, som alle har et incitament til at beskytte byerne mod vand-relaterede udfordringer,” afslutter Kevin Austen.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V