17.05.2013  |  Klima, miljø og energi

Danske virksomheder sætter selv vindmøllestandarden

Nyt internationalt sekretariat for vindmøller placeres i Danmark og får kontor hos Dansk Standard. Sekretariatet kommer til at betyde, at danske virksomheder hurtigt kan skaffe sig den nyeste viden, mener Vindmølleindustrien.

Efter en hård kamp med blandt andre Japan og Sydafrika er det nu sikkert, at Danmark bliver hjemland for det internationale sekretariat for vindmøller, skriver VIndmølleindustrien i sit nyhedsbrev. Det nye sekretariat skal være med til at definere fremtidens vindmøllestandarder og vil blive styret fra kontorerne hos Dansk Standard i Gentofte.

Det er de internationale standardiseringsorganisationer, som nu bakker op om Danmark, som det land, der skal have kontoret. Kontoret vil blive finansieret af danske virksomheder blandt andre Lego og danske organisationer.

Standardisering er et strategisk redskab
Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør i Dansk Standard, siger til Vindmølleindustriens nyhedsbrev:

"På vindmølleområdet har Danmark en klar erhvervsmæssig styrkeposition, og sådan skulle det gerne fortsætte. Derfor er vi gået benhårdt efter at få sekretariatet til Danmark. Standardisering er et strategisk redskab, som også USA, vækstøkonomierne i Asien samt flere af vores europæiske naboer satser på til at styrke deres konkurrencekraft og udvikle deres vækstindustrier. Derfor har vi kæmpet ekstra hårdt for at sikre danske interesser på så vigtigt et område, som vindmøller er for Danmark". 
 
Læs også: Dansk Standards kantine er nu svanemærket

Et bredt udvalg af danske virksomheder, der opererer inden for vindindustrien, har slået sig sammen og medfinansierer sekretariatet. Pengene er godt givet ud, mener Vindmølleindustrien. Sekretariatet vil give danske virksomheder adgang til den nyeste viden om, hvilke standarder der er på vej, hvilket er afgørende for at tilrettelægge en kosteffektiv og innovativ produktion.

Også virksomheden Wind Nordic er tilfreds med placeringen i Danmark. Annette Reerslev, Senior Certification Manager i Wind Nordic siger i en pressemeddelelse fra Dansk Standard:

Sekretariatets placering i Danmark giver markedsmæssige fordele og god mulighed for at præge indholdet af standarderne. Vi vil også nemmere kunne arbejde med vores kunder i forhold til de seneste nye initiativer via forkortede kommunikationsveje", siger hun. 

I Dansk Standards udvalg for vindmøller (S-588) sidder blandt andre: DONG Energy, Siemens Wind Power, Vestas, Vattenfall Vindkraft, DTU Vindenergi, Blade Test Centre, Brüel & Kjær, Delta, Rambøll Olie og Gas, Wind Nordic og LM Wind Power.

-UB

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere