06.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Danskerne bør placere deres pensionsinvesteringer grønnere, mener professor

Danske pensionsselskaber ruller bæredygtige produkter ud i lind strøm. Desværre har danskerne endnu ikke helt set de store muligheder for at påvirke den grønne dagsorden, som ligger gemt i pensionskronerne.

I kølvandet på AP Pension, PFA og Topdanmark lancerer nu også Danica Pension et pensionsprodukt, der understøtter samfundsansvarlige investeringer. Det skriver Finans. 

Der ligger en stor muskel i pensionspengene, hvis danskerne i højere grad får øjnene op for det.

»Hvis vi vil nå i mål med en reduktion af CO2-udslippet på 70 pct., er vi nødt til at tage alle redskaber i brug - og her kan pensionssektoren spille en vigtig rolle gennem dens investeringer i grønne projekter,« siger Kirsten Halsnæs, professor i klima og økonomi ved DTU.

Danskerne har dog generelt set endnu ikke fået øje på potentialet for at kunne påvirke bæredygtig innovation igennem deres pensionsopsparing.

Læs også: Her bliver din pensionsopsparing grønnest

En undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at kun 12 procent af danskerne mener, at de kan gøre en størst forskel for bæredygtighed i gennem deres pensionsopsparing. Langt over halvdelen svarer, at det kan de bedst i gennem dagligvareindkøb, fødevarer og transportmetoder.

»Desværre er ikke så mange opmærksomme på, hvad de kan gøre med deres pensionsopsparing. Det er bekymrende, for man kan flytte rigtig meget med sine investeringer, og ved at udøve aktivt ejerskab hvor man påvirker virksomheder i den rigtige retning,« siger Ole Krogh Petersen, adm. direktør i Danica Pension.

Da PFA lancerede deres grønne produkt sidste år forventede de at det hovedsageligt ville være kvinderne, der viste størst interesse. Alligevel har særligt de unge mænd været medvirkende til produktets succes. Generelt justerer flere mænd deres pension end kvinder gør, men hos PFA forventer man at se en stigning hos kvinderne også.

- MT

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere