06.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Danskerne hopper på delevognen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Delebiler og –boliger vinder frem i Danmark. Op mod 10 pct. af forbrugerne har benyttet deletjenester som Airbnb og Uber i det seneste år, viser ny analyse fra Dansk Erhverv. Især de unge i storbyerne har taget deleøkonomien til sig.

Næsten hver tiende voksne dansker har købt en overnatning via Airbnb eller en tilsvarende tjeneste i deleøkonomien inden for de seneste 12 måneder - og godt hver 20. har kørt med Uber, Lyft eller en anden deleøkonomisk kørselstjeneste.

Det viser en ny analyse fra Dansk Erhverv af danskernes brug af deleøkonomiske tjenester. Udviklingen aktualiserer behovet for en gennemgang af lovgivningen for de brancher, der bliver berørt af deleøkonomien, mener underdirektør Geert Laier Christensen, Dansk Erhverv.

”Ny teknologi skaber mulighed for nye forretningsmodeller, som hurtigt får fodfæste på markedet, og det er en udvikling, Dansk Erhverv hilser velkommen. Det er imidlertid afgørende, at Folketinget bringer lovgivningen på omgangshøjde med virkeligheden. For det er vigtigt at sikre, at reguleringen ikke hindrer udnyttelsen af de nye muligheder, og at de eksisterende virksomheder ikke udsættes for unfair konkurrence fra de nye konkurrenter på grund af manglende skattebetaling og mindre regulering,” siger Geert Laier Christensen og tilføjer:

”Deleøkonomiens opblomstring understreger behovet for en national teknologikommission, der hurtigst muligt kan vurdere de økonomiske og samfundsmæssige effekter af ny teknologi,” tilføjer Geert Laier Christensen.

De unge fører an
På boligfronten går forbrugerne først og fremmest efter at leje overnatningsplads i udlandet, og det er især unge under 30 i storbyerne, der kaster sig ud i deleøkonomiens nye muligheder. Knap en tredjedel af alle voksne danskere under 30 har købt deletjenester i Danmark eller udlandet inden for de seneste 12 måneder.

”Vi har på andre områder set, at de yngre generationer tager ny teknologi og nye tjenester til sig, som de første, og det er nok også tilfældet med deleøkonomiske tjenester. Dertil kommer, at yngre forbrugere ofte er parate til at eksperimentere med nye muligheder,” siger Geert Laier Christensen.

11 pct. af danskerne svarer, at de ”meget sandsynligt” eller ”overvejende sandsynligt” vil benytte en deleøkonomisk tjeneste inden for de kommende 12 måneder. 61 pct. finder det ”meget usandsynligt”, at de vil kaste sig ud i deleøkonomien i det kommende år.

Mere fra Dansk Erhverv

Dansk Erhverv

WWW.DANSKERHVERV.DK

Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Vi repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning, oplevelse, transport og service.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere