08.12.2014  |  Kommunikation

Danskerne: Politikerne skal speede op på elbiler

Tre ud af fire danskere mener, at politikerne bør gøre en særlig indsats for at fremme elbiler, viser en undersøgelse foretaget for Dansk Elbil Alliance.

Politikerne skal gøre en særlig indsats for at booste elbil-markedet, mener et stort flertal af danskerne. Det viser en YouGov-undersøgelse foretaget for Dansk Elbil Alliance.

Læs også: Salget af elbiler vokser

Ud af de 880 danskere, som tager stilling i undersøgelsen, svarer 74 procent ja til, at der politisk skal gøres en særlig indsats for at fremme elbilerne. Især de 18-29 årige bakker op. Her er det 84 procent, der ønsker en særlig politisk indsats.

”Optimalt set ville vi helst, at regeringen leverede den grønne omlægning af bilbeskatningen, som den har lovet i regeringsgrundlaget. Indtil den store reform kommer, er der brug for at bygge bro via andre redskaber, så vi understøtter den positive udvikling på elbil-markedet. Derfor glæder det mig, at regeringen tydeligvis har danskerne bag sig, når de understøtter udviklingen af elbilerne i Danmark”, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Samfundet tjener penge på elbiler
Dansk Elbil Alliance har regnet på de samfundsøkonomiske effekter af flere elbiler. Udregningen baserer sig på tal fra Energistyrelsen, som har givet sit bud på omkostningen ved benzin-, diesel- og el-biler i perioden 2015-2035.

”Vi kan se, at samfundet tjener penge på, at flere danskere hopper over i elbiler, så det mere end opvejer den skattemæssige begunstigelse, som danskerne bakker op om. Billigere drift og lavere miljøomkostninger, samt færre udgifter til brændstof samt drift og vedligehold gør ganske enkelt elbilen til en attraktiv størrelse. Selv om man kun ser på det med økonomiske briller, så er det en god idé politisk at understøtte udviklingen på elbilområdet”, siger Lærke Flader.

Læs også: Nu får elbiler ladestandere langs motorvejen

Ifølge Dansk Elbil Alliance vil den samlede samfundsmæssige gevinst frem mod 2025 udgøre to milliarder kroner, hvis man indfaser elbilerne langsomt i afgiftssystemet fra 2016.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere