22.06.2020  |  Klima, miljø og energi

De danske erhvervshavne holder fast i den grønne vision

En ny rapport fra Danske Havne tager pulsen på havnesektoren, hvor særligt grøn omstilling stadig er i højsædet på trods af coronakrisen. "Vi er i førersædet i Europa", mener organisationens direktør, Tine Kirk Pedersen.

Brancheorganisationen Danske Havne har netop offentliggjort rapporten ‘Danske Erhvervshavne 2020’, der tager temperaturen på sektoren, som den ser ud nu og ser fremad i forhold til, hvor den bevæger sig hen frem mod 2030.  

Og det ser ud til, at de danske havne har det godt, med flere, der i stigende grad specialiserer sig, og indretter sig, så de lever i større harmoni med de byer, de befinder sig i. 

Rapporten offentliggøres normalt i forbindelse med en anlagt havnekonference, der afholdes hvert andet år og som i 2020 skulle være holdt i april måned i Aalborg.

Konferencen blev dog – som så meget andet i det danske samfund – aflyst på grund af coronakrisen.  

Læs også: Det Blå Danmark skal fortsat være klimaneutralt i 2050

Men det har tilsyneladende ikke betydet, at den grønne omstilling i de danske havne er aflyst, hvor ambitionen er at være helt i front på området.

Danske Havne er med i to af regeringens klimapartnerskaber og byder ind med en bæredygtig vision, der baserer sig på FN’s 17 verdensmål og blandt andet opstiller konkrete målsætninger om at blive CO2-neutrale senest i 2030. 

”Med den her vision har Danske Havne sat sig i førersædet i Europa når det gælder den grønne omstilling. Intet andet sted har den samlede havnesektor forpligtet sig på konkrete målsætninger, som man vil måle sig på og opnå. Det synes jeg godt vi kan være stolte af”, siger direktør for Danske Havne, Tine Kirk Pedersen. 

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere