23.04.2021  |  Samfund

De grønne ungdomsbevægelser planlægger lokale fremstød

Corona-pandemien har sat en stopper for de større demonstrationer, hvilket har fået de grønne ungdomsbevægelser til at tænke i nye baner, for at komme igennem til regeringen.

Den grønne ungdomsbevægelse, Fridays For Future, Den Grønne Studenterbevægelse og Klimabevægelsen i Danmark ser frem til at kunne indtage gaderne igen med protester og demonstrationer.

Det skriver Politiken.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I 2019 vakte dbevægelserne stærk opmærksomhed under folketingsvalget, og var medvirkende til at Danmark fik sat sig nogen af verdens mest ambitiøse klimamål.

I år sætter corona en stopper for de større demonstrationer, men til gengæld vil de bevægelserne operere mere lokalt.

Læs også: Klimarådets korte svar er ”nej"

"I 2019 kunne vi samle mange tusind mennesker på slotspladsen og bede regeringen om at tage sig sammen. Det kan vi ikke nu. Men vi kan skabe flere grupperinger i landet, der kan presse byrådspolitikere i kommunerne. På den måde bliver det et mere lokalt og konkret momentum", siger Frederik Roland Sandby, formand for Klimabevægelsen i Danmark. Bevægelserne arbejder på at sætte ind under kommunalvalget i efteråret. 

Han håber desuden, at de kæmpe samfundsændringer, man har set mulige under corona-pandemien, vil kunne overføres til klimakampen.

Læs også: Ngo'er kritiserer regeringen for manglende handling på klimafronten

Thomas Olesen, professor i politiske bevægelser ved Aarhus Universitet, mener også at corona kan have skabt et positivt momentum for klimadagsordenen.  Han spår klimabevægelserne gode muligheder for at skabe ny opbakning.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere