0 kommentarer" /> De store virksomheders arbejde med bæredygtighed stiller krav til SMV'erne | CSR.dk

02.09.2021  |  Klima, miljø og energi

De store virksomheders arbejde med bæredygtighed stiller krav til SMV'erne

Bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter, og selvom lovgivningen kun dækker de store virksomheder, så inkluderer det alligevel inddirekte de små og mellemstore virksomheder.

0 kommentarer

En analyse fortaget af Dansk Industri viser, at 75 procent af 801 adspurgte virksomheder oplever krav om dokumenteret bæredygtighed fra de virksomheder, de handler med.

Det skriver Fagbladet 3F.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Virksomheden Gurit Wind Systems møder eksempelvis krav fra Siemens Gamesa, Vestas og General Electric i forhold til dokumentation af egne CO2-udledninger. Mange store virksomheder har sat sig som mål at lave CO2-regnskab i den totale værdikæde og for at kunne opnå dette, må de have data fra deres underleverandører.

Læs også: Nyt projekt skal hjælpe SMV’er med at blive klimaklar

”Vi mærker de nye krav som en fordel. Som en dansk virksomhed har vi været vant til at være innovative og ambitiøse med vores udvikling, så kravene spiller ind i den måde, vi helst arbejder på. Det er det, der gør os relevante i den globale konkurrence”, siger Andreas Kipker, general manager i Gurit Wind Systems.

Marie Gad, chef for global udvikling og bæredygtighed i Dansk Industri er overrasket over analysens høje tal, men understreger samtidig at bæredygtighed er blevet et konkurrenceparameter.

Læs også: Bliver du også mødt af krav om CO2-dokumentation?

Lovgivning omfatter de store virksomheder, men i praksis smitter det af på de små og mellemstore virksomheder, da lovkravene på et tidspunkt formentlig vil dække hele værdikæden – og dermed altså også underleverandører.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere