22.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Den globale producent af tæppefliser Interface lancerer CO2-negativt tæppe

Der kan hentes store CO2-besparelser ved at overveje alt, hvad der indgår i det byggede miljø. Interface har nu løsningen på tæppe-området.

Interface har siden 2018 været CO2-neutral via optimerede produktionsprocesser og CO2-kompensation. Virksomhedens tæppefliser har et CO2 aftryk på 5,2 kg. per kvadratmeter. Konkurrenternes alternativer ligger på 8-21 kg. per kvadratmeter.

Det skriver Fast Company.

Interface lancerer nu en CO2-negativ tæppeflise, som binder mere kulstof end dets produktion kræver.

Ønsker man et miljøvenligt kontormiljø, kan tæpperne sagtens være et  godt sted at rette sin opmærksomhed imod. Et af Interface’s seneste projekter krævede 135.000 kvadratmeter belagt med tæpper, så her kan hentes en enorm CO2-besparelse ved at vælge et bæredygtigt tæppe-alternativ.

Læs også: LEGO vil bæredygtigheds-certificere sine bygninger

De nye CO2-negative tæppefliser er lavet af genbrugsgarn, benytter en bæredygtig fremstillingsproces og inkluderer brugen af nye biomaterialer, der lagrer kulstof. De specifikke biomaterialer er en forretningshemmelighed, men Erin Meezan, chef for bæredygtighed i Interface, udtaler at de er plantebaserede og "hurtigt fornybare." Disse ændringer bringer tæppeflisens CO2-aftryk ned på -0,4 kg pr. kvadratmeter uden brug af CO2-kompensation. Interface vil dog kompensere for transporten forbundet med tæpperne samt den CO2 udledning, der er forbundet med støvsugning i brugsfasen.

Erin Meezan håber denne case kan inspirere virksomheder til at overveje alle materialer, der er forbundet med bygninger.

”Hvis vi ønsker at nedbringe CO2 så hurtigt som muligt, har vi brug for CO2-negative produkter og ikke kun fra Interface,” siger hun. "Vi har brug for maling, vi har brug for loftsfliser, vi har brug for alt, hvad der indgår i det byggede miljø."

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere