01.07.2016  |  Supply chain

Den sidste ærlige købmand sætter prisen ned igen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvert år indekserer CHEP priserne på sine ydelser efter markedet, og igen i år skruer de ned i Danmark. Firmaet med de blå paller holder, hvad de lover.

CHEP sænker, ligesom i juli 2015, sine priser på den blå palle i Danmark. De blå træpaller bliver sat ned med 0,11 procent, og de blå plastikpaller bliver sat ned med 0,19 procent. CHEP indekserer sine priser hvert år i juli baseret på markedstal fra Danmarks Statistik og Eurostat.

”CHEP er et serviceorgan, og vi er afhængige af vores omgivelser og konjunkturerne i markedet. Priser på brændstof, træ og plastik er variable og nogle af de faktorer, som vi løbende må tilpasse os. Derfor sætter vi ikke en fast pris, men indekserer i stedet prisen per palle én gang om året. Igen i år ser vi et fald i disse priser, og derfor indekserer vi med glæde vores egen pris pr. palle ned endnu en gang,” siger landechef i CHEP Danmark, Torben Lund.

Millioner af paller om dagen i Europa

Indekseringen lyder ikke af meget, men CHEP flytter dagligt rundt på tusindvis af paller i Danmark og mere end 3 millioner paller i Europa, så besparelserne løber op. Derfor er det ikke alene nemmere og mere pålideligt at bruge de blå paller, men det er også økonomisk sund fornuft.

CHEPs paller indgår i et puljesystem og kontrolleres centralt. Det betyder, at alle blå paller altid er vedligeholdt og bevæger sig rundt i deres eget kredsløb. På denne måde er alle paller i god form og altid tilgængelige. Har en kunde for mange paller, så afhenter CHEP overskuddet. Mangler kunden paller, eksempelvis i forbindelse med sæsonbetonet travlhed, er det ikke nødvendigt at hamstre, som mange kunder gør med de hvide byttepaller. CHEP leverer paller i perfekt stand.

Transparens i prispolitikken

”Det er klart en af vores fordele, at vi er totalt transparente i forhold til vores priser. Vi giver ikke alene kunden et klart indblik i, hvad prisen er pr. palle, vi fremviser også gerne vores udregninger, der har ført os dertil. Med den klassiske byttepalle er det mere mudret, hvad det koster at rykke en palle fra A til B, men med CHEP’s software og palle-pooling-løsning, er det ganske simpelt at regne ud,” siger Torben Lund.

De hvide paller er et byttesystem, hvor man som transportør, producent eller lager kan ende med at bytte sig til nogle meget slidte paller. Det problem opstår ikke med CHEPs blå paller. Alle paller vedligeholdes af CHEP, og der er altid mulighed for få repareret, returnere eller bestille flere blå paller fra det centrale lager.

Mere fra CHEP Denmark

CHEP Denmark

www.chep.com

CHEP er global markedsleder inden for bæredygtige palleløsninger. Vi servicerer produktions- og detailbranchen i mere end 60 lande og ejer mere end 300 millioner paller. Vi arbejder målrettet på at forbedre vores bæredygtighed, både når det kommer til miljø og mennesker. Vi arbejder med en cirkulær forretningsmodel, som vi kalder pal…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere