23.05.2016  |  Klima, miljø og energi

Den spiselige sixpack-ring

Et amerikansk bryggeri har opfundet en bionedbrydelig holder til deres øldåser. Den er fremstillet af overskudsprodukter fra bryggeprocessen og er potentielt spiselig for dyrelivet i havet.

I Delray Beach i Florida, på kysten ud mod Atlanterhavet, ligger mikrobryggeriet Saltwater Brewery, der producerer specialøl i begrænsede mængder til fortrinsvis det lokale marked. Det gør de med naturlige ingredienser, uden tilsætningsstoffer, ligesom de er involverede i diverse af områdets Ocean Based Charities for på den måde at ’give noget tilbage’, som de formulerer det.

Med det udgangspunkt har det lille bryggeri nu taget et nyt skridt for at beskytte dyrelivet i netop det store ocean, der på mange måder er yderst vigtigt for økonomien i området. Med overskudsråvarer fra ølproduktionen, i form af humle og hvedeafkog, har man skabt en 100 procent bionedbrydelig og komposterbar sixpack-holder, der ovenikøbet er spiselig for både marinelivet og – i teorien – mennesker, skriver Huffington Post.

Læs også: Mere plastik end fisk i verdenshavene i 2050

I modsætning til de også herhjemme kendte sixpack-ringe af plastik, der er yderst skadelige for både miljø og dyreliv, er Saltwaters nye dåseholder således et helt anderledes gavnligt og bæredygtigt alternativ til plastversionen, og ifølge bryggeriet ligeså holdbar i brug.

Eneste hage er, at bioholderen er noget dyrere at fremstille end plastikudgaven, men på kort sigt håber man, at forbrugerne vil være villige til at betale lidt ekstra for at bidrage til at beskytte miljø og dyreliv, og derudover er det mere langsigtede håb, at flere (større) bryggerier vil tage produktet til sig, hvilket ganske givet vil få produktionsomkostningerne til at falde.

Se mere om den spiselige sixpack-ring hos Saltwater Brewery.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere