11.02.2020  |  Kommunikation

Konference: Mennesket skal med i omstillingen

Verden står på affyringsrampen for en altomfavnende omstilling af processer og samfund for at sikre bæredygtighed. Ny konference sætter fokus på den mentale udvikling, der skal til, for at projektet skal kunne lykkes.

Hvis nu alle er enige om, at der skal gøres noget for at få mere retfærdige og grønnere samfund, hvordan kan det så være, at det er så svært at få noget til at ske? Kunne det være, at det ikke kun handler om politik, penge og teknologi? At vi også skal have den menneskelige dimension i spil, den hvor vi føler og tænker? 

Det er det, de på Center for Væredygtighed kalder netop ”Væredygtighed”. Og d. 19. februar afholder de en konference, som skal få begrebet og pointerne bag, ud til flere. 

”Væredygtighed er betegnelsen for den indre omstilling, der må gå hånd i hånd med den ydre omstilling. Man kan sige at det er et vitalt supplement til FN´s Verdensmål. Det handler om at arbejde med de dybereliggende menneskelige aspekter af den bæredygtige omstilling,” siger Christian Dietrichsen, der er leder af Center for Væredygtighed.

Bag Væredygtighedskonferencen d. 19. februar står Væredygtighedscenteret med støtte fra Aarhus Kommune, Naturhistorisk Museum, Lederne, IDA, COK, FO-Aarhus, Rotary, Studenterhus Aarhus, Dansk IT og Aarhus Universitet – hvor konferencen også afholdes.

Otte væredygtighedsmål for mennesker
Arrangørerne understreger, at de ikke har et færdigt dogmatisk koncept for, hvad Væredygtighed er. I stedet skal konferencen tjene som en fælles platform, hvor forskellige fagligheder kan undersøge, hvad Væredygtighed kan bidrage med i forhold til den radikale omstilling, menneskeheden og det enkelte individ står overfor.

Som et sted at starte, har Center for Væredygtighed udviklet (indtil videre) otte Væredygtighedsmål, der, ligesom FN's Verdensmål, benyttes som input i udviklingen af det endelige indhold i konferencen. De kan ses på billedet til højre.

En mulighed for at få det hele til at spille sammen
På Aarhus Universitet ser man konferencen som en mulighed for at blande sig endnu mere i den bæredygtige udvikling:

”Væredygtighedskonferencen giver os en platform til at sætte mange forskellige forskningsfelter i spil ind i den allerede eksisterende debat om bæredygtighed. Psykologi, filosofi og endda abstrakt kvantefysiks tænkning kan være med til at skabe helt nye løsninger på de udfordringer, vi som samfund står overfor,” siger Arnold Boon, Universitetsdirektør på Aarhus Universitet. 

Ved konferencen optræder både forskere, erhvervsfolk og kunstnere. Bl.a. Holger Bech Nielsen (professor i fysik), Gull-Maja La Cour (psykolog og meditationslærer), Morten DD (biolog), Jacob Giehm Mikkelsen (professor i biomedicin), Steen Hildebrandt (professor i ledelse), Louise Gade (HR-direktør), Preben Mejer (IT-konsulent), Simon Elsborg Nygaard (bæredygtighedspsykolog) og Carsten Dahl (musiker).

Man kan melde sig til her.

-EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere