30.09.2015  |  Klima, miljø og energi

Det Økologiske Råd: Regeringen svigter grønne mål

Regeringen svigter den grønne dagsorden, mener Det Økologiske Råd. En dagsorden, Danmark ellers var godt på vej med.

Regeringen har med sit finanslovsudspil svigtet den grønne omstilling, mener sekretariatsleder i Det Økologiske Råd, Christian Ege.

Læs også: Connie Hedegaard bliver ny formand for Concito

Danmark var ellers godt på vej under Helle Thorning Schmidts regering. Det har dog fået en brat opbremsning, hvilket giver mindelser om valget i 2001, siger Christian Ege til organictoday.dk.

”Det her ligner alt for meget en tilbagevenden til 2001 med konsekvente nedskæringer på klima og miljø – noget som Anders Fogh Rasmussen syv år senere fortrød i sin berømte tale på Venstres landsmøde i 2008”, siger han og uddyber:

”Hvis vi vil skabe et bæredygtigt samfund til de næste generationer, skal både staten, befolkningen og erhvervslivet tage arbejdshandskerne på. Men nu sænker regeringen ambitionerne og forringer motivationen til at beskytte klima og miljø”.

Han peger på NOx-afgiften, der står til at blive afskaffet, hvis Venstre-regeringen kan finde flertal. Derudover gør finanslovsforslaget det også mindre attraktivt for virksomheder at skifte til varmepumper, mener sekretariatslederen i Det Økologiske Råd.

Han kritiserer også beslutningen om at skære i det danske bidrag til klimafinansiering i ulande. Et tiltag, Lars Løkke ellers tidligere stod vagt om.  

”Under klimatopmødet i København i 2009 slog han fast, at klimafinansieringen skulle lægges oveni den eksisterende ulandsbistand. Nu vil regeringen tværtimod tage penge til klimafinansiering fra verdens fattigste, samtidig med at den skærer i udviklingshjælpen”, siger Christian Ege.

Læs også: 3F: Grøn omstilling giver masser af jobs

Han frygter nu, at hvis flere lande gør noget tilsvarende, så bliver det svært at nå global enighed.

”Hvis andre lande gør det samme, kan det blive til ren gift i forhandlingerne med ulandene om at lave en god aftale på klimatopmødet i Paris til december, siger Christian Ege.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere