26.02.2016  |  Klima, miljø og energi

Det globale CO2-budget halveret

Klimaforskere har dårlige nyheder til resten af verden, i det seneste nummer af bladet Nature Climate Change. Skal vi holde den globale opvarmning under to grader, er der kun plads til at udlede halvt så meget CO2 fra fossile brændstoffer, som vi troede.

En række klimaforskere fra Europa og Canada har regnet på sagen, og siger at brugen af fossile brændstoffer skal begrænses langt hurtigere end først antaget. Det gælder for både benzin, diesel, kul og gas uanset hvad de anvendes til.

Problemstillingen er ikke i sig selv ny, men kompleksiteten og dermed usikkerheden i beregningerne er stor, og derfor varierer forudsigelserne. Det, som forskerne har gjort i denne omgang, er, at sammenligne andre studiers forudsætninger og metoder.

Med den viden har de så udviklet dette nye ”kulstofbudget” for verden, som efter sigende omfatter konsekvenserne af al menneskelig aktivitet. Og når det er gjort, mener forfatterne, at vi har 66 procent chance for at holde os under to grader. Men så skal vi også foretage væsentlige reduktioner inden for de næste to tiår, ellers går det galt, siger en af forskerne til engelske the Guardian.

Læs hele artiklen fra the Guardian her

Læs abstract og se figurer fra Nature Climate Change her

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere