17.11.2021 | Strategi & ledelse
Det kræver nye idéer og nye samarbejder at sikre et værdigt liv for alle
Indhold fra partner Hvad er dette?
Digitalisering skaber nye muligheder for arbejde, økonomi og adgang til goder. Men med digitalisering følger også en risiko for øget undertrykkelse, ustabilitet og marginalisering. Hvordan kan vi skabe reelle løsninger og partnerskaber på tværs af discipliner?
Hvordan kan sammenhængen mellem klimaforandringer, miljømæssig nedbrydelse og tvungen fordrivelse blive brudt? Hvad kan vi konkret gøre for at håndtere denne alvorlige udfordring?
Der er brug for et bredere perspektiv, nye idéer og stærkere partnerskaber på tværs af discipliner, hvis vi skal løfte opgaven med at beskytte marginaliserede mennesker og udvikle reelle løsninger for mennesker påvirket af konflikt og fordrivelse. Derfor lancerede DRC Dansk Flygtningehjælp sidste år en strategisk ideudviklingsproces, DRC Global Event.
Nu sætter vi fokus på digitalisering og undersøger forbindelserne mellem denne megatendens og fordrivelse af mennesker, til vores næste globale event, 24. november, hvor vi i fællesskab skal udforske og udvikle det store økosystem. Og vi vil gerne have dig med.
Teknologi og digitalisering bliver mere og mere magtfuld og allestedsnærværende. Derfor inviterer vi dig med til at udforske emner som digitalisering og rettigheder, digital-økonomisk inklusion, digitalt arbejde, digital ansvarlighed over for berørte mennesker samt digital adgang, tilslutning, sikkerhed og deltagelse i post-pandemiske tider. Det handler om at forstå nye interaktioner, drivkræfter og værdier, der er blevet mulige i den digitale æra.
Potentiale for reel forandring
Digitalisering transformerer samfund, organisationer, økonomier og regeringer med potentialet for reel og positiv forandring. Men, lige så praktisk og støttende det kan virke, kan digitalisering også føre til øget undertrykkelse, ustabilitet og (digital) splittelse, der lader marginaliserede grupper i stikken. På grund af manglen på billige og relevante produkter og tjenester eller på grund af politiske, sociale eller økonomiske faktorer finder disse grupper ofte sig selv i situationer, hvor retfærdig adgang til fordelene ved digitalisering begrænses.
I vores undersøgelse af digitalisering og tvungen fordrivelse har vi brug for også at forholde os til risikoen for eksklusion, huller og ubalancer, styring, etik, infrastruktur, økonomi og magtdynamik.
Udvikling af digitale evner, adgang til teknologi og digital inklusion kan bygge bro og støtte transformationen for mennesker, der ellers vil blive ladt i stikken og/eller helt udelukket fra udviklingsmæssige fremskridt.
Hvordan udnytter vi mulighederne?
Vi anerkender, at det humanitære arbejde også skal orientere sig mod morgendagens tendenser. Derfor er DRC strategisk engageret i digitalisering. Vi skal forstå dynamikkerne af denne digitalisering og af fordrivelse for at forstå, hvordan humanitære aktører bedre kan beskytte og muliggøre, at mennesker lever værdige liv – også i fremtiden.
Arbejde, information, serviceydelser, økonomi og identitet glider over i det digitale. Og mens vi stræber efter at forbedre vores støtte til og beskyttelse af dem, der er påvirket af fordrivelse, er det tid til at spørge: Hvordan udnytter vi mulighederne? Og hvordan takler vi risiciene? Og måske vigtigst: hvordan vil fremtidens håndtering af flygtninge blive?
Du kan tilmelde dig Global Event og læse mere om tidligere og kommende begivenheder i den forbindelse her
Samfund

Humanitarian mine action in Ukraine – much more than removing explosives
Humanitarian Mine Action is not only about technical demining and removal of explosive remnants of war. It is also about helping victims in the process of recovering and restoring their livelihoods. Over 14 million people across Ukraine are currently estimated to need mine action services*.
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

Creating opportunities for youth marred by war ensures new hope for their future
To ensure a systemic and sustainable improvement of conditions for Syrian refugee and host community youth in Lebanon, DRC Danish Refugee Council and partners will in the new year design a holistic approach to empowerment reaching 2,760 youth and their families.
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

Danmark giver 12.879.659 kroner til piger og kvinder på flugt
Tusindvis af indsamlere gik i dag fra dør til dør for at samle ind til DRC Dansk Flygtningehjælps landsindsamling, der i år har fokus på at sikre rettigheder, beskyttelse og bedre livsvilkår for piger og kvinder på flugt.
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

Suspension of essential services will worsen the already severe humanitarian crisis in DR Congo
Despite the state of siege currently in place in Ituri, the security situation in the eastern DR Congo province remains dire.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

DRC sætter ambitiøst klimamål: Vil halvere CO2-aftryk inden 2030
Klimakrisen forårsager katastrofer og langvarige klimaforandringer, der driver mennesker på flugt og gør livet sværere for millioner af verdens mest sårbare. I DRC har vi nu forpligtet os til at reducere det CO2-aftryk, der opstår i vores arbejde for flygtninge og fordrevne i verdens brændpunkter.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Mixed Migration Review 2021: Flygtninge og migranter oplever stadig voldsomme overgreb
Nye konflikter, pandemier og klimaforandringer betyder, at der hele tiden sker ændringer i den globale migration. Samtidig bliver de politiske tiltag, handlinger og holdninger på området mere ekstreme, viser Mixed Migration Review 2021, den årlige rapport fra Mixed Migration Center under DRC Dansk Flygtningehjælp.
Indhold fra partner