13.03.2018  |  Kommunikation

Det ser ikke altid sådan ud… Men du bor et af de grønneste steder i verden!

Indhold fra partner Hvad er dette?

Sådan lyder afsættet for Aalborg Kommunes bæredygtighedskampagne, som bliver sat i gang i disse dage. For det er nemlig ikke altid let at se, at Aalborg faktisk er med helt fremme, når det handler om at være grøn og bæredygtig.

Derfor lancerer Aalborg Kommune nu kampagnen ’Gør os alle grønnere’. Kampagnen tager udgangspunkt i alle de grønne og bæredygtige initiativer, der foregår rundt om i kommunen - både hos kommunen selv og hos virksomheder, private borgere, uddannelsesinstitutioner, NGO’er osv. Kampagnen hylder aalborgensernes grønne DNA samtidig med, at den opfordrer til endnu mere grøn handling! For selvom vi er gode, er vi slet ikke i mål endnu. Men ved en fælles indsats er vi godt på vej.

Kampagnen er allerede synlig på de nye affaldskurve i midtbyen, hvor DU er med til at gøre os alle grønnere, når du sorterer dit affald i byrummet. Men kampagnen er meget mere end affaldssortering. Det er også en mulighed for at lade sig inspirere til egne grønne initiativer - fx via den nye hjemmeside www.gørosallergrønnere.dk. Her kan du desuden få hjælp til at komme i gang - eller med at komme videre - med forskellige bæredygtige projekter.

Projektleder Anders Du Mont-Thygesen fra Center for Grøn Omstilling i Aalborg Kommune fortæller: ”Aalborg er verdenskendt for vores arbejde med bæredygtighed. Vi har faktisk to dokumenter på området, der bærer vores navn, nemlig Aalborg Charteret og Aalborg Commitments. Samtidig er vi hvert år med til at udvælge og hylde de bedste omstillingsprojekter i Europa via Transformative Actions Award”.

”Det kan vi godt være stolte af - og det skal vi være stolte af! For det er med til at gøre os endnu bedre, så vi også i fremtiden er kendt som et af de grønneste steder i verden”, slutter rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen, Lasse P. N. Olsen.

Kampagnefilmen ”Gør os alle grønnere” viser netop kommunens lidt vinter-grå udseende, men fortæller samtidig, at der hele tiden foregår en masse ”grønt” i kommunen. Du skal bare kigge efter ”gør os alle grønnere” stemplet.

Se kampagnefilmen her.

For mere information kontakt projektleder Anders Du Mont-Thygesen på anders.thygesen@aalborg.dk eller 2520 2194.

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere