26.02.2023 | Samfund
Grønne omstillings-hjerner samles i Aalborg
Indhold fra partner Hvad er dette?
For anden gang samles nogle af Danmarks skarpeste hjerner inden for grøn omstilling i Aalborg, hvor et imponerende ekspertprogram på over 25 talere giver indblik i løsninger, forretnings- og samarbejdsmuligheder på tværs af brancher, når NET ZERO pathways samles i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) 30. marts.
25 forskellige videns-kapaciteter
Der findes mange veje til at generere viden om forretningsmuligheder i den grønne omstilling. En af de veje, eller pathways, findes i Aalborg til NET ZERO pathways, hvor flere end 25 forskellige videns-kapaciteter inden for grøn omstilling kan høres og snakkes med på blot én dag. Deltagere kan glæde sig til et gensyn med Sebastian Mernild, professor i bl.a. klimaforandringer og leder af SDU Climate Cluster (SDU tværfaglige klimacenter), og han er én af nøgletalerne i den store, indledende paneldebat ”Hvad er status nu i forhold til at nå det ambitiøse mål for CO2-udledningen i 2030”?
- Det handler om, at vi skal omstille samfundet til en reduceret CO2-udledning til atmosfæren samtidig med, at vi skal have en ambitiøs plan for at nå netto nul. Jo før, jo bedre. Vi har over tid set et klimasystem i hastig forandring – et mere ekstremt klima. Vi kender konsekvenserne, og ved hvad der venter os, hvis vi ikke får reduceret nok over de næste årtier. Lad os mødes i Aalborg så vi kan få diskuteret, debatteret og finde løsninger på, hvordan vi arbejder henimod netto nul, lyder opfordringen fra Sebastian Mernild.
Grøn omstilling er god forretning
En anden dansk kapacitet er Michael Zöllner, CFO for SME’ere i Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der skal bidrage til at gøre Danmark rigere og verden grønnere ved at give danske virksomheder én fælles indgang til risikovillig, statslig finansiering. Michael var forinden direktør i Danmarks Grønne Investeringsfond, der har vist, at grøn omstilling er god forretning. Han og Anne-Louise Thon-Jensen, pionér inden for bæredygtighed og ansvarlige investeringer samt Jakob Bøss, Executive VP samt bl.a. Head of Group Sustainability i Danske Bank runder konferencedagen af i den afsluttende paneldebat ”Hvordan finansierer vi den grønne omstilling”?
Spændende breakouts med specialviden
I løbet af dagen bydes der på en række interessante breakout sessions, hvor lækkerierne står på f.eks.: vandforbruget i Power-to-X processer - er der vand nok til dig og Power-to-X i fremtiden? Energicertificeret software, Energibesparelser og cybersikkerhed ved databaseret energistyring og drift af bygninger, Fremtidens digitalisering og sikkerhed inden for vandforsyning, Fra jord til CO2 fri energi og fødevarer samt effektivisering af byggeprocessen og forlængelse af bygningers levetid.
Klima, miljø og energi

Cirkulær innovation for fremtiden
Det nordjyske projekt Cirkulær Innovation i Partnerskaber (CIP) har skabt resultater, arbejdspladser og ny viden. Et eksempel på et unikt samarbejde mellem viden og virksomheder og på, hvordan vi kan virkeliggøre fremtidens grønne forretningsidéer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Social bæredygtighed på rygraden
Hustømrerne har altid arbejdet med social bæredygtighed – også inden de vidste, at det hed sådan. Den landsdækkende tømrervirksomhed ansætter bl.a. ekskriminelle lærlinge og har stort fokus på trivsel og sammenhold blandt medarbejderne.
Indhold fra partner
Medarbejder
Case: Podcast: social bæredygtighed og ekskriminelle lærlinge
I podcasten tager vi med Hustømrerne A/S på arbejde og får en personlig beretning om, hvad det betyder at få en ekstra chance, når starten på livet har været svær. Vi møder også Mette Bøgh Birk fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Bæredygtighed en døråbner til dialog
Komproment sælger tag- og facadeløsninger og arbejder fokuseret med bæredygtighed. Et arbejde, der koster tid, kræfter og penge, men alligevel godt kan betale sig. For det er med til at åbne døre for nye samarbejder og opgaver.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Det Cirkulære Nordjylland
NBE har med støtte fra Business Region North Denmark arbejdet målrettet på at skabe en mere cirkulær region til gavn for både miljøet og beskæftigelsen. Denne nye opgørelse viser bredden af initiativets cirkulære aktiviteter og den geografiske spredning.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

De unge tænker grønt i Fårup Sommerland
Fårup Sommerland har arbejdet med bæredygtighed gennem mange år og deltaget i flere projekter via NBE. Og for nylig har de fået øjnene op for en ny ressource: De unge sæsonmedarbejdere, som tænker grønt allerede fra starten.
Indhold fra partner