23.11.2020  |  Klima, miljø og energi

Det virker lovende at placere sine pensionsopsparing bæredygtigt

En undersøgelse viser at de grønne investeringer giver bedre afkast end de traditionelle investeringer.

Nye pensionsprodukter der gør det muligt at placere pensionsopsparingen grønt dukker op alle vegne. AP Pension var first movers og efterfølgende kom også Velliv, PFA, Topdanmark og Danica på banen.

Det skriver Berlingske. 

En opgørelse udarbejdet for Berlingske af Nikolaj Holdt Mikkelsen, uafhængig investerings- og formuerådgiver, viser at de grønne investeringer har givet et afkast på 1,7 procent i månederne august, september og oktober i mens de mere traditionelle investeringer kun har givet én procent i samme periode.

Læs også: Danskerne bør placere deres pensionsinvesteringer grønnere, mener professor

Samtidig har der dog været tale om risikoen for en prisboble, når efterspørgslen på grønne investeringer i øjeblikket er så høj.

”Der kan være dele af dette marked, som er overkøbt. Men jeg tror, at antallet af bæredygtige selskaber vil vokse i takt med, at investorerne efterspørger det og forventer, at selskaber arbejder med det bæredygtige. Jeg ser det mere som en langsigtet trend end en boble," vurderer Nikolaj Holdt Mikkelsen

Han vurderer desuden, at det vil have en positiv afsmitning, at den nyvalgte amerikanske præsident Joe Biden lægger op til større investeringer i klimavenlige løsninger.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere