27.01.2020  |  Medarbejder

DFD-pilotprojekt er del af første program i Fonden for Sociale Investeringer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ny erhvervsdrivende fond skal arbejde med sociale investeringer, og pilotprojektet ”Kvinder i job”, som DFD har været med til at starte op, bliver fondens første program.

Pilotprojektet ”Kvinder i job” har allerede høstet megen anerkendelse. Senest med nomineringen til CSR People Prize 2019. En ny hæder tilfalder projektet, der bliver det første program under den nystiftede fond, Fonden for Sociale Investeringer (FSI). Det er Bikubenfonden og Tuborgfondet, der har stillet stiftelseskapital til rådighed.

”Kvinder i job” har til formål at hjælpe indvandrerkvinder tættere på arbejdsmarkedet. Projektet har været et tværgående initiativ mellem DFD, Frederiksberg Kommune og organisationen Bydelsmødre, som er et frivilligt initiativ under Fonden for Socialt Ansvar.

Bydelsmødrenes deltagelse har været en stor del af projektets succes, da de har været med til at bygge bro mellem jobcenteret, kvinderne og virksomheden. Mange af de konkrete udfordringer, der kan opstå, er nemlig ikke direkte forbundet med arbejdsopgaverne, men handler om andre ting, som for virksomheden kan være svært at tage højde for alene. 

Sidste år blev Bydelsmødrene også hædret med Kronprinsparrets Sociale Pris.   

CSR People Prize 2019
”Kvinder i job” var også blandt de tre nominerede til CSR People Prize 2019. I den forbindelse udtalte Cabis direktør og medlem af juryen, Mette Rønau:

”Kvinder med flygtningebaggrund er langt efter mændene, når det gælder tilknytning til arbejdsmarkedet, så vi har brug for virksomheder som DFD, der viser, at det via et godt samarbejde med en frivillig organisation og kommunen kan lade sig gøre at skabe job til de her kvinder. Det har stor værdi for alle parter, og det er den slags eksempler, som er så vigtige at få ud til flere.”

CSR People Prize bliver uddelt hvert år til en virksomhed, der gør en ekstraordinær indsats for at atge et socialt ansvar. Det er non-profit netværks- videns- og konsulenthuset Cabi, der står bag prisen. 

Positive resultater at bygge videre på
50 % af indvandrerkvinderne fra det første forløb er kommet i job. I konkrete tal er det 9 ud af 18 kvinder. Det samlede resultat fra begge forløb er, at 36 % af kvinderne er kommet i job. Formålet med projektet er at gøre kvinderne jobparate, og derfor er ikke alle job skabt hos DFD.

DFD er lige startet op på tredje forløb af projektet.

Om Fonden for Sociale Investeringer
Fonden er sat i verden for at hjælpe udsatte og sårbare målgrupper, og eventuelle overskud fra fonden bliver geninvesteret i fondens projekter eller uddelt til gode formål. 

Læs mere her.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: rapportering

Mere fra Textilia Group A/S

Textilia Group A/S

www.textilia.dk

Textilia blev etableret i 1958 og leverer i dag specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher.Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i Textilia arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er det sund fornuft og…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere